Rechter Commissaris akkoord met gevangenhouding Robbie dos Santos

WILLEMSTAD - Afgelopen dinsdag 3 december 2019 heeft het Openbaar Ministerie in Curaçao de gevangenhouding gevorderd tegen de heer Robbie dos Santos in de zaak Maximus.
 
De verdenking betreft betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.
 
Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat er nog steeds sprake is van een sterke verdenking tegen de verdachte en dat er voldoende gronden zijn om de verdachte langer in voorlopige hechtenis te houden. De rechter-commissaris heeft deze vordering vandaag toegewezen. Het verzoek van Robbie dos Santos tot schorsing van de voorlopige hechtenis is afgewezen. 
 
Het onderzoek wordt verder voortgezet.
 
Related article:
 
 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.