Rechter Commissaris akkoord met gevangenhouding Robbie dos Santos

WILLEMSTAD - Afgelopen dinsdag 3 december 2019 heeft het Openbaar Ministerie in Curaçao de gevangenhouding gevorderd tegen de heer Robbie dos Santos in de zaak Maximus.
 
De verdenking betreft betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.
 
Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat er nog steeds sprake is van een sterke verdenking tegen de verdachte en dat er voldoende gronden zijn om de verdachte langer in voorlopige hechtenis te houden. De rechter-commissaris heeft deze vordering vandaag toegewezen. Het verzoek van Robbie dos Santos tot schorsing van de voorlopige hechtenis is afgewezen. 
 
Het onderzoek wordt verder voortgezet.
 
Related article:
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.