Rechter Commissaris akkoord met gevangenhouding Robbie dos Santos

WILLEMSTAD - Afgelopen dinsdag 3 december 2019 heeft het Openbaar Ministerie in Curaçao de gevangenhouding gevorderd tegen de heer Robbie dos Santos in de zaak Maximus.
 
De verdenking betreft betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels.
 
Het Openbaar Ministerie is van oordeel dat er nog steeds sprake is van een sterke verdenking tegen de verdachte en dat er voldoende gronden zijn om de verdachte langer in voorlopige hechtenis te houden. De rechter-commissaris heeft deze vordering vandaag toegewezen. Het verzoek van Robbie dos Santos tot schorsing van de voorlopige hechtenis is afgewezen. 
 
Het onderzoek wordt verder voortgezet.
 
Related article:
 
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.