Beslissing Amerikaanse zedenverdachte volgens OM conform richtlijnen

ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie geeft aan dat de recente afdoeningsbeslissing inzake een Amerikaanse verdachte van een zedendelict, die als toerist op het eiland verbleef, volgens de richtlijnen genomen is. In de pers waren hier vraagtekens bij gezet 
 
De beslissing van het Openbaar Ministerie werd genomen conform de OM-richtlijnen m.b.t. de afdoening van zedendelicten. Lichte zedenvergrijpen komen daarin in aanmerking voor een zogenaamde TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie), waarbij het OM de zaak vanwege de geringe ernst van een feit zelf afdoet. Dat leidt in geval van toeristen doorgaans tot een transactie.
 
Bij de beslissing over een TOM-afdoening worden de ernst en aard van een verdenking uitdrukkelijk meegewogen.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.