Beslissing Amerikaanse zedenverdachte volgens OM conform richtlijnen

ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie geeft aan dat de recente afdoeningsbeslissing inzake een Amerikaanse verdachte van een zedendelict, die als toerist op het eiland verbleef, volgens de richtlijnen genomen is. In de pers waren hier vraagtekens bij gezet 
 
De beslissing van het Openbaar Ministerie werd genomen conform de OM-richtlijnen m.b.t. de afdoening van zedendelicten. Lichte zedenvergrijpen komen daarin in aanmerking voor een zogenaamde TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie), waarbij het OM de zaak vanwege de geringe ernst van een feit zelf afdoet. Dat leidt in geval van toeristen doorgaans tot een transactie.
 
Bij de beslissing over een TOM-afdoening worden de ernst en aard van een verdenking uitdrukkelijk meegewogen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.