Heropening cold case inzake dood 19-jarig meisje in 2012

WILLEMTAD - De politie en het Openbaar Ministerie laten weten een zogenaamde ‘cold case’ te zullen heropenen. Hierbij wordt de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van maar liefst Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die leiden tot de oplossing van de zaak.
 
De zaak waar het om gaat betreft de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. In de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 verliet zij de woning van haar vriend en was zij daarna lange tijd vermist. Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek door het NFI in Nederland, werd uiteindelijk vastgesteld dat dit het lichaam betrof van de 19-jarige Raiza Scoop.
 
Destijds, in 2012, heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Echter op enig moment liep het politieonderzoek vast en kon niet tot voldoende bewijs worden gekomen om iemand voor de rechter te brengen in verband met de dood van Raiza Scoop.
 
Nadat de politie onlangs een aantal dossiers met oude onopgeloste levensdelicten heeft bekeken, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de zaak van Raiza Scoop daar uit te lichten en het onderzoek te heropenen. Dit vanwege de ernst van de zaak, waarbij de jonge leeftijd van het meisje uiteraard een rol speelt, en het feit dat - na analyse - toch enige aanknopingspunten werden gezien voor nader onderzoek. Daarbij hoopt justitie nu ook op de hulp van de bevolking en is daarvoor is dan ook de beloning van Naf. 10.000,- uitgeloofd.
 
Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer: 108.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874