Heropening cold case inzake dood 19-jarig meisje in 2012

WILLEMTAD - De politie en het Openbaar Ministerie laten weten een zogenaamde ‘cold case’ te zullen heropenen. Hierbij wordt de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van maar liefst Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die leiden tot de oplossing van de zaak.
 
De zaak waar het om gaat betreft de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. In de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 verliet zij de woning van haar vriend en was zij daarna lange tijd vermist. Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek door het NFI in Nederland, werd uiteindelijk vastgesteld dat dit het lichaam betrof van de 19-jarige Raiza Scoop.
 
Destijds, in 2012, heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Echter op enig moment liep het politieonderzoek vast en kon niet tot voldoende bewijs worden gekomen om iemand voor de rechter te brengen in verband met de dood van Raiza Scoop.
 
Nadat de politie onlangs een aantal dossiers met oude onopgeloste levensdelicten heeft bekeken, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de zaak van Raiza Scoop daar uit te lichten en het onderzoek te heropenen. Dit vanwege de ernst van de zaak, waarbij de jonge leeftijd van het meisje uiteraard een rol speelt, en het feit dat - na analyse - toch enige aanknopingspunten werden gezien voor nader onderzoek. Daarbij hoopt justitie nu ook op de hulp van de bevolking en is daarvoor is dan ook de beloning van Naf. 10.000,- uitgeloofd.
 
Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer: 108.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.