Heropening cold case inzake dood 19-jarig meisje in 2012

WILLEMTAD - De politie en het Openbaar Ministerie laten weten een zogenaamde ‘cold case’ te zullen heropenen. Hierbij wordt de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van maar liefst Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die leiden tot de oplossing van de zaak.
 
De zaak waar het om gaat betreft de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. In de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 verliet zij de woning van haar vriend en was zij daarna lange tijd vermist. Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek door het NFI in Nederland, werd uiteindelijk vastgesteld dat dit het lichaam betrof van de 19-jarige Raiza Scoop.
 
Destijds, in 2012, heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Echter op enig moment liep het politieonderzoek vast en kon niet tot voldoende bewijs worden gekomen om iemand voor de rechter te brengen in verband met de dood van Raiza Scoop.
 
Nadat de politie onlangs een aantal dossiers met oude onopgeloste levensdelicten heeft bekeken, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de zaak van Raiza Scoop daar uit te lichten en het onderzoek te heropenen. Dit vanwege de ernst van de zaak, waarbij de jonge leeftijd van het meisje uiteraard een rol speelt, en het feit dat - na analyse - toch enige aanknopingspunten werden gezien voor nader onderzoek. Daarbij hoopt justitie nu ook op de hulp van de bevolking en is daarvoor is dan ook de beloning van Naf. 10.000,- uitgeloofd.
 
Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer: 108.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.