Heropening cold case inzake dood 19-jarig meisje in 2012

WILLEMTAD - De politie en het Openbaar Ministerie laten weten een zogenaamde ‘cold case’ te zullen heropenen. Hierbij wordt de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van maar liefst Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die leiden tot de oplossing van de zaak.
 
De zaak waar het om gaat betreft de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. In de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 verliet zij de woning van haar vriend en was zij daarna lange tijd vermist. Op 19 maart 2012 werd een levenloos lichaam aangetroffen in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek door het NFI in Nederland, werd uiteindelijk vastgesteld dat dit het lichaam betrof van de 19-jarige Raiza Scoop.
 
Destijds, in 2012, heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Echter op enig moment liep het politieonderzoek vast en kon niet tot voldoende bewijs worden gekomen om iemand voor de rechter te brengen in verband met de dood van Raiza Scoop.
 
Nadat de politie onlangs een aantal dossiers met oude onopgeloste levensdelicten heeft bekeken, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de zaak van Raiza Scoop daar uit te lichten en het onderzoek te heropenen. Dit vanwege de ernst van de zaak, waarbij de jonge leeftijd van het meisje uiteraard een rol speelt, en het feit dat - na analyse - toch enige aanknopingspunten werden gezien voor nader onderzoek. Daarbij hoopt justitie nu ook op de hulp van de bevolking en is daarvoor is dan ook de beloning van Naf. 10.000,- uitgeloofd.
 
Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer: 108.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.