Verlenging detentie 20 verdachten rellen Curacao

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag, 24 juni 2020, zijn door de politie verschillende aanhoudingen verricht. De aanhoudingen hielden onder meer verband met brandstichting, diefstal, vernieling en opruiing.
 
Een aantal personen is in verzekering gesteld en moest vandaag, conform de bepalingen van het wetboek van strafvordering, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris worden geleid in verband met de verlenging van de inverzekeringstelling en de rechtmatigheidstoets. Er zijn in totaal 31 personen voorgeleid.
 
Door het Openbaar Ministerie is een aantal verdachten vandaag in vrijheid gesteld (8), terwijl de rechter-commissaris ook een aantal verdachten (3) op vrije voeten heeft gesteld. Uiteindelijk zijn van de 31 personen die zijn voorgeleid, dus 20 personen in detentie gebleven nu er nog onderzoek jegens hen plaatsvindt. Onder hen bevindt zoch ook leider van de demonstrarties Lon Mutueel. Een verlenging van de inverzekeringstelling betekent dat een verdachte in principe maximaal 8 dagen langer gedetineerd blijft.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.