Verlenging detentie 20 verdachten rellen Curacao

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag, 24 juni 2020, zijn door de politie verschillende aanhoudingen verricht. De aanhoudingen hielden onder meer verband met brandstichting, diefstal, vernieling en opruiing.
 
Een aantal personen is in verzekering gesteld en moest vandaag, conform de bepalingen van het wetboek van strafvordering, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris worden geleid in verband met de verlenging van de inverzekeringstelling en de rechtmatigheidstoets. Er zijn in totaal 31 personen voorgeleid.
 
Door het Openbaar Ministerie is een aantal verdachten vandaag in vrijheid gesteld (8), terwijl de rechter-commissaris ook een aantal verdachten (3) op vrije voeten heeft gesteld. Uiteindelijk zijn van de 31 personen die zijn voorgeleid, dus 20 personen in detentie gebleven nu er nog onderzoek jegens hen plaatsvindt. Onder hen bevindt zoch ook leider van de demonstrarties Lon Mutueel. Een verlenging van de inverzekeringstelling betekent dat een verdachte in principe maximaal 8 dagen langer gedetineerd blijft.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.