Verlenging detentie 20 verdachten rellen Curacao

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag, 24 juni 2020, zijn door de politie verschillende aanhoudingen verricht. De aanhoudingen hielden onder meer verband met brandstichting, diefstal, vernieling en opruiing.
 
Een aantal personen is in verzekering gesteld en moest vandaag, conform de bepalingen van het wetboek van strafvordering, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris worden geleid in verband met de verlenging van de inverzekeringstelling en de rechtmatigheidstoets. Er zijn in totaal 31 personen voorgeleid.
 
Door het Openbaar Ministerie is een aantal verdachten vandaag in vrijheid gesteld (8), terwijl de rechter-commissaris ook een aantal verdachten (3) op vrije voeten heeft gesteld. Uiteindelijk zijn van de 31 personen die zijn voorgeleid, dus 20 personen in detentie gebleven nu er nog onderzoek jegens hen plaatsvindt. Onder hen bevindt zoch ook leider van de demonstrarties Lon Mutueel. Een verlenging van de inverzekeringstelling betekent dat een verdachte in principe maximaal 8 dagen langer gedetineerd blijft.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.