Verlenging detentie 20 verdachten rellen Curacao

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag, 24 juni 2020, zijn door de politie verschillende aanhoudingen verricht. De aanhoudingen hielden onder meer verband met brandstichting, diefstal, vernieling en opruiing.
 
Een aantal personen is in verzekering gesteld en moest vandaag, conform de bepalingen van het wetboek van strafvordering, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris worden geleid in verband met de verlenging van de inverzekeringstelling en de rechtmatigheidstoets. Er zijn in totaal 31 personen voorgeleid.
 
Door het Openbaar Ministerie is een aantal verdachten vandaag in vrijheid gesteld (8), terwijl de rechter-commissaris ook een aantal verdachten (3) op vrije voeten heeft gesteld. Uiteindelijk zijn van de 31 personen die zijn voorgeleid, dus 20 personen in detentie gebleven nu er nog onderzoek jegens hen plaatsvindt. Onder hen bevindt zoch ook leider van de demonstrarties Lon Mutueel. Een verlenging van de inverzekeringstelling betekent dat een verdachte in principe maximaal 8 dagen langer gedetineerd blijft.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.