Verlenging detentie 20 verdachten rellen Curacao

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van de ongeregeldheden van afgelopen woensdag, 24 juni 2020, zijn door de politie verschillende aanhoudingen verricht. De aanhoudingen hielden onder meer verband met brandstichting, diefstal, vernieling en opruiing.
 
Een aantal personen is in verzekering gesteld en moest vandaag, conform de bepalingen van het wetboek van strafvordering, voor de officier van justitie en de rechter-commissaris worden geleid in verband met de verlenging van de inverzekeringstelling en de rechtmatigheidstoets. Er zijn in totaal 31 personen voorgeleid.
 
Door het Openbaar Ministerie is een aantal verdachten vandaag in vrijheid gesteld (8), terwijl de rechter-commissaris ook een aantal verdachten (3) op vrije voeten heeft gesteld. Uiteindelijk zijn van de 31 personen die zijn voorgeleid, dus 20 personen in detentie gebleven nu er nog onderzoek jegens hen plaatsvindt. Onder hen bevindt zoch ook leider van de demonstrarties Lon Mutueel. Een verlenging van de inverzekeringstelling betekent dat een verdachte in principe maximaal 8 dagen langer gedetineerd blijft.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.