'Lon' Mutueel onder voorwaarden vrijgelaten

WILLEMSTAD - Vandaag is de vordering in bewaringstelling van het Openbaar Ministerie van ‘Lon’ Mutueel door de rechter-commissaris behandeld. De vordering van het OM is toegewezen en de voorlopige hechtenis van Mutueel is tegelijkertijd geschorst onder oplegging van bijzondere voorwaarden.
 
Het OM heeft van tevoren aangegeven dat het zich niet tegen een schorsing van de voorlopige hechtenis zou verzetten. Het strafrechtelijk onderzoek wordt evenwel voortgezet; de ernstige bezwaren voor de opruiing en openlijk geweldpleging waarvan ‘Lon’ Mutueel wordt verdacht, zijn nog immer aanwezig.
 
Op verzoek van het OM zijn door de rechter-commissaris de volgende voorwaarden opgelegd: het niet opnieuw plegen van een strafbaar feit en verplicht contact met de reclassering. Het OM beoogt met deze instemming tot schorsing een situatie te scheppen waarin enerzijds de rechten van onze burgers, zoals die van demonstratie, gerespecteerd worden en anderzijds de openbare orde niet door strafbare feiten wordt aangetast. Een ieder wil dat Dia di Bandera rustig en vreedzaam verloopt en dat ook de komende tijd er met respect wordt gehandeld.
 
‘Lon’ Mutueel was een van velen die op 24 juni 2020 tijdens een uit de hand gelopen demonstratie rond Forti is aangehouden. Van de grote groep aangehouden verdachten is voor een twintigtal verdachten door de rechter-commissaris beslist dat zij langer in voorarrest blijven. De rol van iedere verdachte wordt door het OM beoordeeld en daarvan zal afhangen of de inbewaringstelling wordt gevorderd. Die vorderingen worden eveneens deze week behandeld.
 
Beeld ANP

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.