'Lon' Mutueel onder voorwaarden vrijgelaten

WILLEMSTAD - Vandaag is de vordering in bewaringstelling van het Openbaar Ministerie van ‘Lon’ Mutueel door de rechter-commissaris behandeld. De vordering van het OM is toegewezen en de voorlopige hechtenis van Mutueel is tegelijkertijd geschorst onder oplegging van bijzondere voorwaarden.
 
Het OM heeft van tevoren aangegeven dat het zich niet tegen een schorsing van de voorlopige hechtenis zou verzetten. Het strafrechtelijk onderzoek wordt evenwel voortgezet; de ernstige bezwaren voor de opruiing en openlijk geweldpleging waarvan ‘Lon’ Mutueel wordt verdacht, zijn nog immer aanwezig.
 
Op verzoek van het OM zijn door de rechter-commissaris de volgende voorwaarden opgelegd: het niet opnieuw plegen van een strafbaar feit en verplicht contact met de reclassering. Het OM beoogt met deze instemming tot schorsing een situatie te scheppen waarin enerzijds de rechten van onze burgers, zoals die van demonstratie, gerespecteerd worden en anderzijds de openbare orde niet door strafbare feiten wordt aangetast. Een ieder wil dat Dia di Bandera rustig en vreedzaam verloopt en dat ook de komende tijd er met respect wordt gehandeld.
 
‘Lon’ Mutueel was een van velen die op 24 juni 2020 tijdens een uit de hand gelopen demonstratie rond Forti is aangehouden. Van de grote groep aangehouden verdachten is voor een twintigtal verdachten door de rechter-commissaris beslist dat zij langer in voorarrest blijven. De rol van iedere verdachte wordt door het OM beoordeeld en daarvan zal afhangen of de inbewaringstelling wordt gevorderd. Die vorderingen worden eveneens deze week behandeld.
 
Beeld ANP

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.