Eis van twaalf jaar voor ontvoering en beroving van Haaksbergse stagiaire op Curaçao

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen de man en de vrouw die verdacht worden op 25 augustus vorig jaar een 17-jarige stagiaire uit Haaksbergen ontvoerden, beroofden, aanrandden en vastgebonden van de rotsen in zee gooiden.
 
De stagiaire overleefde die verschrikkelijke nacht in augustus vorig jaar als door een wonder. De politie wist camerabeelden veilig te stellen waarop te zien was hoe zij gedwongen werd te pinnen voor de 30-jarige Shelomi P. en de 34-jarige vrouwelijke buschauffeur Azanahil M.. De twee meldden zich vlak daarna zelf op het politiebureau. Beiden bekenden hun betrokkenheid bij de misdaden tot in detail.
 
Tijdens de eerste regiezitting in januari dit jaar maakte de Haaksbergse gebruik van haar spreekrecht. Ook nu is ze bij de zitting, samen haar vader. Maar op Curaçao mag een slachtoffer niet twee keer spreken.
 
Verdachten worden tijdens de zitting gescheiden gehoord. Beide verdachten hebben gedetailleerde verklaringen afgelegd die aansluiten bij de verklaring van het slachtoffer. Zij beloofden meer details te geven.
 
Groot is de schok als Shelomi en Azanahil hun eerdere verklaringen grotendeels intrekken. Hij was die avond dronken en onder invloed van drugs. Het slachtoffer wilde drugs bij hen kopen, maar had geen cash geld bij zich. Toen pinnen niet lukte, heeft Shelomi haar pas genomen en meer geld opgenomen dan afgesproken. „Verder was er niks gebeurd.”
 
Shelomi zegt tegen de rechter met zijn eerdere bekentenis te hebben gehoopt zijn vriendin vrij te kunnen pleiten. Op die manier zou zij naar huis kunnen gaan om de zorg voor hun kinderen op zich te kunnen nemen. Anahazil verklaart omgekeerd hetzelfde om haar vriend vrij te kunnen pleiten.
 
Op de vraag van de rechter hoe zij zoveel details kennen van een voorval waar ze niet bij zouden zijn geweest, verklaren beide verdachten dat de politie die aan hen verteld heeft.
 
De officier van justitie zegt dat de verdachten bij een reconstructie de hele route nauwkeurig hebben gevolgd en de plaatsen hebben aangegeven, tot aan de rotsen, waar zij met het slachtoffer die bewuste avond zijn geweest.
 
De rechtbank doet uitspraak in deze zaak op 6 november

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.