Militaire verdachte in bewaring gesteld

WILLEMSTAD - De op zondag 18 oktober jl aangehouden militair is vrijdag jl door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De feiten waarvoor de verdachte in bewaring is gesteld, betreffen poging doodslag en mishandeling.
 
Het strafrechtelijk onderzoek, verricht door de Koninklijke Marechaussee te Curaçao onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao, is thans nog in volle gang.
 
Het slachtoffer in de zaak, eveneens een militair, werd in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober jl. met diverse verwondingen aangetroffen op een appartementencomplex in de nabijheid van het gezamenlijke zwembad. Het slachtoffer had diverse (oppervlakkige) verwondingen, en tevens een gebroken enkel en een snijwond in zijn elleboog. Thans bestaat nog geen helderheid over de toedracht van de verwondingen. Op basis van onder meer getuigenverklaringen bestaat evenwel het vermoeden dat de aangehouden verdachte in vergaande mate betrokken is bij het ontstaan van het letsel. Voor zover bekend zijn er geen andere personen betrokken bij het geweld. Het slachtoffer was een bekende collega van de verdachte; zij hebben die avond samen alcohol genuttigd. Tevens bestaat een vermoeden van drugsgebruik door de verdachte.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.

Cannabis farming, animal cruelty laws among US Party focus points

PHILIPSBURG– A tolerance policy for the decriminalisation of possession, use and cultivation of cannabis, permitting cannabis farming for medicinal and recreational purposes, and pursuing a law on animal cruelty are amongst the many issues on which United St. Maarten Party (US Party) wants to focus this year.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.