Militaire verdachte in bewaring gesteld

WILLEMSTAD - De op zondag 18 oktober jl aangehouden militair is vrijdag jl door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De feiten waarvoor de verdachte in bewaring is gesteld, betreffen poging doodslag en mishandeling.
 
Het strafrechtelijk onderzoek, verricht door de Koninklijke Marechaussee te Curaçao onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao, is thans nog in volle gang.
 
Het slachtoffer in de zaak, eveneens een militair, werd in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober jl. met diverse verwondingen aangetroffen op een appartementencomplex in de nabijheid van het gezamenlijke zwembad. Het slachtoffer had diverse (oppervlakkige) verwondingen, en tevens een gebroken enkel en een snijwond in zijn elleboog. Thans bestaat nog geen helderheid over de toedracht van de verwondingen. Op basis van onder meer getuigenverklaringen bestaat evenwel het vermoeden dat de aangehouden verdachte in vergaande mate betrokken is bij het ontstaan van het letsel. Voor zover bekend zijn er geen andere personen betrokken bij het geweld. Het slachtoffer was een bekende collega van de verdachte; zij hebben die avond samen alcohol genuttigd. Tevens bestaat een vermoeden van drugsgebruik door de verdachte.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.