Militaire verdachte in bewaring gesteld

WILLEMSTAD - De op zondag 18 oktober jl aangehouden militair is vrijdag jl door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De feiten waarvoor de verdachte in bewaring is gesteld, betreffen poging doodslag en mishandeling.
 
Het strafrechtelijk onderzoek, verricht door de Koninklijke Marechaussee te Curaçao onder leiding van het Openbaar Ministerie te Curaçao, is thans nog in volle gang.
 
Het slachtoffer in de zaak, eveneens een militair, werd in de nacht van zaterdag op zondag 18 oktober jl. met diverse verwondingen aangetroffen op een appartementencomplex in de nabijheid van het gezamenlijke zwembad. Het slachtoffer had diverse (oppervlakkige) verwondingen, en tevens een gebroken enkel en een snijwond in zijn elleboog. Thans bestaat nog geen helderheid over de toedracht van de verwondingen. Op basis van onder meer getuigenverklaringen bestaat evenwel het vermoeden dat de aangehouden verdachte in vergaande mate betrokken is bij het ontstaan van het letsel. Voor zover bekend zijn er geen andere personen betrokken bij het geweld. Het slachtoffer was een bekende collega van de verdachte; zij hebben die avond samen alcohol genuttigd. Tevens bestaat een vermoeden van drugsgebruik door de verdachte.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.