Meet Caroline Fiévez

De interviewster van deze maand is als advocaat werkzaam bij HBN Law Curaçao.

Als dochter van een Curaçaose moeder en een Hollandse Marinier woonde Caroline als kind op Curaçao. Nadien keerde zij regelmatig tijdens de vakanties terug om haar familie hier te bezoeken.
Tijdens haar studie aan de Universiteit Utrecht (privaatrechtelijke richting)kwam zij in 1995 terug naar Curaçao als student-stagiair bij Winkel, Soliana & Grul (nu bekend als Soliana Bonapart & Aardenburg). Bij dit kantoor ging zij in 1996 ook als advocaat aan de slag.
Vervolgens vertrok Caroline in 1998 naar Sint Maarten waar zij ging werken bij HBN Law.
In 2000 volgde zij haar hart en toenmalige liefde naar Frankrijk.
Maar het bleef kriebelen, na 6 jaar het was tijd voor weer wat meer dynamiek en Curaçao was altijd blijven trekken. Zo kwam het dat Caroline in 2006 terugkeerde naar dit eiland om daar weer bij HBN Law als advocaat te gaan werken.

Caroline procedeert en adviseert momenteel met name voor en aan (internationale) ondernemingen.
Daarnaast is zij vertrouwenspersoon voor advocaat-stagiares namens de Orde van Advocaten.
En in juni van dit jaar werd zij benoemd tot voorzitter van de Antilliaanse Juristenvereniging, waar zij reeds in het bestuur zat. Dit jaar bestaat deze vereniging 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan heeft er afgelopen mei een symposium plaatsgevonden. In het najaar zal nog een lustrum activiteit plaatsvinden. Als voorzitter van de Antilliaanse Juristenvereniging vindt Caroline het belangrijk dat de juristen werkzaam bij verschillende bedrijven en instellingen en in verschillende disciplines, met elkaar in contact blijven.
In de schaarse vrije tijd die zij daarnaast nog over heeft, mag Caroline graag koken, zwemmen en lopen.

Waarom heeft zij gekozen voor deze geïnterviewde?

Caroline vertelt:
“Ik kende Jacqueline Hardeveld al in 1996, toen zij al zo’n beetje de pensioengerechtigde leeftijd had. Toen ik hier 10 jaar later weer kwam, zag ik dat zij nog steeds met evenveel enthousiasme en flair aan het werk was. Ik vraag me af of ik dat zelf op die leeftijd nog zo zou kunnen.
Zij intrigeerde me altijd al. Op een leeftijd waarop andere mensen met pensioen gaan, werd zijn nog advocaat. En zoals gezegd, ze doet dat nog met zoveel enthousiasme en energie, daar heb ik echt bewondering voor.”

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.