UNA start Lezingencyclus 150 jaar afschaffing slavernij

WILLEMSTAD – De Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) is op donderdagavond 16 mei gestart met de lezingencyclus in het kader van de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij.

 
Nadat Rector Magnificus, Dr. Francis de Lanoy, de aanwezigen welkom heette, sprak Dr. Jeffrey Sybesma over "Moderne vormen van Slavernij, gezien vanuit de mensenrechten". Daarna behandelde Drs. Jeanne Henriquez de "afschaffing van de slavernij en de geschiedenis van de familie vorming". 
 
Er was een groot aantal aanwezigen, die na iedere presentatie tevens vragen stelden. Met deze lezingencyclus wenst de UNA bij te dragen een de herdenking van de 150 jaar afschaffing van de slavernij, die van grote invloed is geweest of nog steeds is op onze samenleving. 
 
Op donderdag 23 mei zal Professor Valdemar Marcha samen met Mevrouw Elia Isenia een lezing verzorgen. De lezingen zijn vrij toegankelijk en het programma is te vinden op www.una.an/sklabitut
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.