Rotary Club Willemstad Lezing Tom Kok over Inspirerend Leiderschap

WILLEMSTAD - Maandag 27 mei organiseert Rotary Club Willemstad een lezing om 20:00 uur bij Avila Hotel in de Belle Alliance over Inspirerend Leiderschap. Spreker is Tom Kok van CoolGroup en Curacao School of Management.
 
Wat is inspiratie? En wát inspireert? Waarom zou je een inspirerende leider willen zijn? Hoe (her)vind je je eigen inspiratie en werken met de inspiratie van collega’s, de essentie van leiderschap en de kenmerken van inspirerend leidinggeven.
 
De lezingen van Kok geven het publiek altijd nieuwe energie en materiaal om de dagelijkse gewoontes een andere dimensie te geven die meer resultaat en rendement opleveren met meer plezier voor je zelf en voor je omgeving. 
 
Datum: maandag 27 mei 2013 
Tijd: 20:00 – 21:30 uur 
Lokatie: Hotel Avila, Belle Alliance 
Toegang: gratis
Taal: Nederlands 
 
Tom Kok is geboren Curacaoenaar (1957) en is een Nederlands topfunctionaris, bestuurder en voormalig politicus. Hij werkte bij ABN AMRO, was voorzitter van de directie van verzekeraar FBTO en directeur strategie van Achmea, voordat hij in 1996 partijvoorzitter werd van D66. Na zijn aftreden in 1999 werkte Kok als adviseur voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Tot juli 2007 was hij voorzitter van de AVRO, tot juli 2008 voorzitter van de Internet Society Nederland, tot juli 2010 voorzitter van DDMA (brancheorganisatie voor dialoogmarketing) en tot december 2010 waarnemend directeur Digitale Werkomgeving Rijksdienst bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 
Sinds 2000 is hij directeur van het adviesbureau CoolGroup. In september 2012 verscheen van Kok het Handboek Inspirerend Leiderschap. Zie voor meer informatie over Tom Kok en CoolGroup: www.coolgroup.nl of www.curacaoschoolofmanagement.org. 
 
De Rotary Club Willemstad Lezing heeft tot doel kennis over te dragen door middel van sprekers die door hun positie, kennis en ervaring een bijzonder verhaal hebben dat een meerwaarde kan hebben voor de gemeenschap. 

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.