UNA lezing 4 september CuraƧaose overheid en integriteit

WILLEMSTAD - Op woensdagavond 4 september van 20.00 uur tot 21.30 uur verzorgen de Amsterdamse filosoof Frans Geraedts van het bedrijf Governance & Integrity en de socioloog Bart Hofstee van het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam een lezing bij de UNA over het onderwerp integriteit en het organiseren daarvan in overheidsorganisaties.
 
Geraedts en Hofstee zijn als experts op uitnodiging van Mw. Whyte, directrice van het lokale adviesbureau DMC betrokken bij het opstellen van een algemene gedragscode voor ambtenaren en een code voor ministers en statenleden. Zij denken daarnaast samen met DMC mee over de opzet van het integriteitbeleid onder meer op basis van de resultaten van het onderzoek van Transparency International dat op 25 juni 2013 is gepubliceerd.
 
Tijdens hun lezing zullen Geraedts en Hofstee ingaan op de vraag wat moet gebeuren om de Curaçaose overheid over tien jaar op een hoog niveau van integriteit te brengen, gemeten naar internationale standaarden en naar de standaarden van de integere organisatie. De aanwezigen krijgen  in het programma de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar hierover in gesprek te gaan.
 
De lezing wordt aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (UNA) en DMC en is ook online te volgen op www.una.cw/stream

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.