UNA lezing 4 september CuraƧaose overheid en integriteit

WILLEMSTAD - Op woensdagavond 4 september van 20.00 uur tot 21.30 uur verzorgen de Amsterdamse filosoof Frans Geraedts van het bedrijf Governance & Integrity en de socioloog Bart Hofstee van het Bureau Integriteit van de gemeente Amsterdam een lezing bij de UNA over het onderwerp integriteit en het organiseren daarvan in overheidsorganisaties.
 
Geraedts en Hofstee zijn als experts op uitnodiging van Mw. Whyte, directrice van het lokale adviesbureau DMC betrokken bij het opstellen van een algemene gedragscode voor ambtenaren en een code voor ministers en statenleden. Zij denken daarnaast samen met DMC mee over de opzet van het integriteitbeleid onder meer op basis van de resultaten van het onderzoek van Transparency International dat op 25 juni 2013 is gepubliceerd.
 
Tijdens hun lezing zullen Geraedts en Hofstee ingaan op de vraag wat moet gebeuren om de Curaçaose overheid over tien jaar op een hoog niveau van integriteit te brengen, gemeten naar internationale standaarden en naar de standaarden van de integere organisatie. De aanwezigen krijgen  in het programma de gelegenheid om met de sprekers en met elkaar hierover in gesprek te gaan.
 
De lezing wordt aangeboden door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (UNA) en DMC en is ook online te volgen op www.una.cw/stream

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.