Lezing UNA 5 november “Handhaving van de openbare orde door de Minister van Justitie”

WILLEMSTAD - De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UNA organiseert op dinsdag 5 november 2013 een lezing met als onderwerp: “Handhaving van de openbare orde door de Minister van Justitie”.
 
Voor 10-10-10 was de handhaving van de openbare orde een afzonderlijke verantwoordelijkheid van de gezaghebber van het eilandgebied Curaçao. Na 10-10-10 is daar de Minister van Justitie van het land Curaçao, bij wie ook de eindverantwoordelijkheid voor de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde berust, verantwoordelijk voor. De handhaving van de openbare orde is daardoor nog nauwelijks als een zelfstandige verantwoordelijkheid te onderscheiden.
 
Deze lezing zal gegeven worden door prof. L.J.J. (Lodewijk) Rogier.
 
Prof. Rogier is hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en tevens buitengewoon hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de UNA. 
 
Datum: dinsdag 5 november 2013
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Aula UNA

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps Curaçao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.