Onderwijssymposium Algemene Faculteit UoC 23 januari

WILLEMSTAD - Op vrijdag 23 januari organiseert de Algemene Faculteit (AF) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) een ééndaags symposium onder auspiciën van de leerstoel Onderwijsbeleid en Onderwijsinnovatie.
 
Dit symposium is een vervolg op het mini-symposium van de AF, dat werd gehouden op 7 november jl., daags na de oratie van wijlen professor dr. Kees van der Wolf.
 
Het symposium op vrijdag 23 januari behelst, naast een plenaire opening met een keynote speaker die zal ingaan op de “Human Capital Theory”, een drietal workshops die door alle deelnemers aan het symposium gevolgd zullen worden. 
 
Thema’s die aan de orde komen, zijn drop outs, doorstroming in de 
onderwijskolom en professionalisering van onderwijsgevenden. Aan het einde van de dag wordt de voortgang rond de vorming van het Platform Onderwijs 
 
Het symposium zal plaats vinden van 8.30 – 17.00 uur op de UoC.
 
Op het symposium is plaats voor 75 deelnemers. Vooraf inschrijven is verplicht:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.