ECONOOM EN HISTORICUS HARVARD UNIVERSITY NAAR STEP CONFERENTIE CURAÇAO

WILLEMSTAD - De eerste STEP Curaçao Conferentie, die op 12 en 13 maart wordt georganiseerd in het Santa Barbara Resort (in samenwerking met CIFA, CIFC en CINEX), brengt een unieke verzameling sprekers bij elkaar.
 
Experts van over de hele wereld delen hun visie op de ontwikkelingen in de internationale financiële sector, en de mogelijkheden die er zijn voor de verdere ontwikkeling van Curaçao op dit gebied.
 
Bijzonder is de komst van Niall Ferguson. Hij is een van de leidende economische historici wereldwijd en hoogleraar aan onder meer Harvard University en Oxford University. Er verschenen tientallen publicaties van 
zijn hand en aantal van zijn boeken werd bewerkt tot televisieserie. Time nam hem in 2004 op in de lijst van 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn artikelen verschijnen regelmatig in toonaangevende kranten 
zoals de New York Times, de Wall Street Journal en de Financial Times. Markant en scherpzinnig als hij is, wordt Niall Ferguson door velen beschouwd als de leidende Britse historicus van zijn generatie. 
 
Tijdens de STEP Conferentie zal Niall Ferguson de huidige wereldvisie schetsen op onder meer transparantie, compliance en belastinggelijkheid; zaken die medebepalend zijn voor de toekomst van internationale financiële centra.
 
Naast Niall Ferguson zullen op de conferentie nog vele andere internationale sprekers te zien zijn, zoals Jan Kees de Jager (oud-minister van Financiën in Nederland), Jerry Cohen (voormalig Chief Legal Counsel van de IRS in de VS), William Heuseler (Head Wealth Planning of Itaú Private Bank in Brazilie), Joseph Kellogg (Partner Wealth Planning Services bij WE Family Offices in de VS), Jonathan Mackay (econoom bij Morgan Stanley in de VS) en Itzik Amiel (autoriteit op het gebied van netwerken).
 
Inschrijven voor de conferentie kan via www.stepcuracaoconference.com.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps Curaçao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.