Lezing Territoriale conflicten in de Caribische regio 10 maart

WILLEMSTAD - Op donderdag 10 maart a.s. houdt prof. mr. Fred Soons een lezing over territoriale conflicten in de Caribische Zee. Ook anno 2016 zijn die er nog steeds.
 
Zo is er bijvoorbeeld een berucht langlopend geschil tussen Venezuela en Guyana, waarbij Venezuela maar liefst meer dan de helft van Guyana’s grondgebied claimt in verband met een vermeend corrupte arbitrage-uitspraak uit 1899. In 2007 moest het Internationale Gerechtshof in DenHaag er aan te pas komen om een conflict tussen Nicaragua en Colombia over de San Andrés Archipel te beslechten. Het Hof erkende toen de soevereiniteit van Colombia over de eilanden, maar de zeegrenzen zijn nog altijd niet geheel duidelijk. Ook elders in het Caribisch gebied moeten er nog zeegrenzen worden afgebakend, ook die van het Koninkrijk.
 
Prof. Soons gaat in op de regels van het volkenrecht die van toepassing zijn op claims op grondgebied die door internationale rechters worden gehanteerd, en de mogelijkheden om die geschillen vreedzaam te beslechten. In dat verband zal prof. Soons ook stilstaan bij het grote belang voor de benedenwindse eilanden van het Grensverdrag met Venezuela van 1978.
 
De lezing vindt plaats in de Aula van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez en begint om 20.00 uur.

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.