Lezing dr. Richard Martina bij UoC

WILLEMSTAD - Op dinsdag 4 april 2017 gaf dr. Richard Martina een presentatie in de aula van de UoC van zijn proefschrift waarmee hij promoveerde op 22 november 2016 aan de Universiteit van Maastricht.
 
Dr. Richard Martina is Assistant Professor in Entrepreneurship and Innovation en coördinator International Student Exchange bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.
 
De titel van zijn proefschrift luidde “Uncertainty and Resource Constraints in the Small Island Developing States: Essays in Entrepreneurial Cognition”
 
In zijn proefschrift geeft dr. Martina zijn bezorgdheid aan over hoe ondernemers beslissingen nemen als ze over beperkte middelen beschikken en met onzekerheid geconfronteerd worden. In het proefschrift wordt gekeken naar hoe de genomen beslissingen van invloed zijn op de snelle internationalisering van de ondernemende bedrijven, het proces van het ontwikkelen van “new-to- the-world” innovaties en hoe investeringsbeslissingen worden genomen.
 
De resultaten tonen aan dat ondernemers in de SIDS-context flexibel zijn en gebruik maken van een combinatie van verschillende beslissingsstijlen. Bovendien evalueren ondernemers continu hoeveel geld ze moeten investeren versus hoeveel geld ze bereid zijn om te verliezen in het ergste geval, bij het maken van investeringsbeslissingen.
 
Na de presentatie van dr. Martina in de aula van de UoC, kon hij tijdens een receptie op de patio samen met familie, collega’s en genodigden zijn felicitaties in ontvangst nemen.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.

Intelligence Center Sint Maarten formalized

PHILIPSBURG--The cooperation agreement for the formalization of the Intelligence Center Sint Maarten (ICSM) was officially signed on Friday, June 14th, 2019.