Lezing dr. Richard Martina bij UoC

WILLEMSTAD - Op dinsdag 4 april 2017 gaf dr. Richard Martina een presentatie in de aula van de UoC van zijn proefschrift waarmee hij promoveerde op 22 november 2016 aan de Universiteit van Maastricht.
 
Dr. Richard Martina is Assistant Professor in Entrepreneurship and Innovation en coördinator International Student Exchange bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen.
 
De titel van zijn proefschrift luidde “Uncertainty and Resource Constraints in the Small Island Developing States: Essays in Entrepreneurial Cognition”
 
In zijn proefschrift geeft dr. Martina zijn bezorgdheid aan over hoe ondernemers beslissingen nemen als ze over beperkte middelen beschikken en met onzekerheid geconfronteerd worden. In het proefschrift wordt gekeken naar hoe de genomen beslissingen van invloed zijn op de snelle internationalisering van de ondernemende bedrijven, het proces van het ontwikkelen van “new-to- the-world” innovaties en hoe investeringsbeslissingen worden genomen.
 
De resultaten tonen aan dat ondernemers in de SIDS-context flexibel zijn en gebruik maken van een combinatie van verschillende beslissingsstijlen. Bovendien evalueren ondernemers continu hoeveel geld ze moeten investeren versus hoeveel geld ze bereid zijn om te verliezen in het ergste geval, bij het maken van investeringsbeslissingen.
 
Na de presentatie van dr. Martina in de aula van de UoC, kon hij tijdens een receptie op de patio samen met familie, collega’s en genodigden zijn felicitaties in ontvangst nemen.

Aangepaste openingstijden balie Hof van Justitie Curaçao tot nader order

WILLEMSTAD – De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie zal tot nader order met aangepaste openingstijden werken. Vanwege technische problemen zal de Front Office beperkt open zijn.

Balie Hof van Justitie Curaçao 14 en 15 februari alleen in de ochtend geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie heeft donderdag 14 en vrijdag 15 februari in verband met technische problemen gewijzigde openingstijden.

International banks file formal complaint at Central Bank against closure local bank accounts

WILLEMSTAD – In a letter to the Interim President of the Central Bank of Curaçao and St. Maarten, Mrs. Leila Matroos-Lasten, the Association of International Bankers in Curaçao (IBA) files a formal complaint against the closing of local bank accounts of their IBA Members.