FATCA Seminar

WILLEMSTAD - Op vrijdag 28 september organiseert CIFA in samenwerking met IBA (Association of International Bankers) en CBA (Curaçao Bankers Association) een seminar over de Amerikaanse ‘Foreign Account Tax Compliance Act’ (FATCA).

 
Het doel van deze regeling is dat financiële instellingen wereldwijd hun Amerikaanse cliënten identificeren en (rekening)gegevens van Amerikaanse cliënten overleggen aan de Amerikaanse Internal Revenue Service.
 
Tijdens het seminar zal worden gesproken over de impact van de FATCA-regeling op de Curaçaose (internationale) financiële sector. Voor het seminar zullen twee sprekers uit Amerika afreizen naar Curaçao om de regeling toe te lichten. Mevrouw Varelie Croes, tax director van PWC New York, zal spreken over wat de FATCA-regeling formeel inhoudt. Ze zal belichten wanneer deze regeling als wet is aangenomen, welke bedrijven en organisaties zullen moeten voldoen aan de regeling en wat de uiterste datum is waarop bedrijven compliant moeten zijn. De andere internationale spreker, Mark Heroux, gaat spreken over welke invloed de FATCA-regeling heeft op de (wereldwijde) financiële systemen. Mark is partner en director IRS Practice and Procedures van Baker Tilly Virchow Krause uit Chicago.
 
Tevens zal tijdens het seminar besproken worden of Curaçao zich kan aansluiten bij een recent door de Verenigde Staten gesloten akkoord met diverse landen. Deze landen willen via een gezamenlijke benadering komen tot een betere internationale belastingcompliance en implementatie van de FATCA-regeling. Een gezamenlijke benadering zou kunnen bijdragen aan het vergemakkelijken van de implementatie van de regeling in Curaçao en aan het verminderen van kosten voor Curaçaose financiële instellingen. Dit onderwerp zal worden belicht door Fred Stoelinga van de Directie Fiscale Zaken.
 
Het seminar vindt plaats op vrijdag 28 september in het auditorium van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten van 14:30 tot 17:30 uur. De kosten voor het deelnemen aan het seminar bedragen ANG 125,- voor CIFA leden en ANG 150,- voor niet-leden. Aanmelden voor het seminar kan via info@cifa-Curaçao.com.
 
About CIFA:
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de
Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao.
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial
Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA
adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking
hebben op de internationale financiële dienstverlening.
CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is
om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns
Amerika.
Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe
state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.