SEMINAR ONDERNEMINGSRECHT 22, 23 en 24 oktober 2012

WILLEMSTAD - Het ondernemingsrecht is continu in beweging. Hier bij ons in Curacao, maar ook in Nederland. Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek Curacao is op 1 januari 2012 op tal van punten gewijzigd.

Wat houden deze wijzigingen precies in? Wat betekent de invoering van de Flex-BV in Nederland per 1 oktober 2012 voor Curacao?

Denk wat Curacao betreft bijvoorbeeld ook aan de invoering van een integrale regeling inzake het enqueterecht per 1 januari 2012. Het is nu mogelijk om het Hof van Justitie een of meer onderzoekers te laten benoemen om onderzoek naar (vermeend) wanbeleid te laten verrichten. Dit kan bij alle in Boek 2 BW genoemde rechtspersonen. Er kunnen door het Hof voorlopige en definitieve voorzieningen worden getroffen. Een nieuwe regeling roept voor de praktijk allerlei belangrijke vragen op.
 
Ook de invoering van de trust in relatie tot de protected (segregated) cell company is een onderwerp waarvoor in de praktijk veel belangstelling bestaat. 
 
Wat zijn de gevolgen van de veranderde staatkundige verhoudingen per 10-10-10 voor bijvoorbeeld de onderwerpen (grensoverschrijdende) fusie en omzetting?
 
Deze en andere onderwerpen worden tijdens het seminar behandeld. Naast de deskundigen van Spigt Litigators en Spigt Dutch Caribbean, treden ook professor Peter van Schilfgaarde en professor Huub Willems als docent op. Beide hoogleraren hebben hun sporen in het ondernemingsrecht verdiend. 
 
Professor Van Schilfgaarde is in Curacao vooral bekend als de ontwerper van Boek 2 BW Curacao. Professor Willems was jarenlang voorzitter van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. In die hoedanigheid heeft hij in talloze enquetezaken recht gesproken.
 
Klik hier voor nadere informatie en de wijze van aanmelden.

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.