SEMINAR ONDERNEMINGSRECHT 22, 23 en 24 oktober 2012

WILLEMSTAD - Het ondernemingsrecht is continu in beweging. Hier bij ons in Curacao, maar ook in Nederland. Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek Curacao is op 1 januari 2012 op tal van punten gewijzigd.

Wat houden deze wijzigingen precies in? Wat betekent de invoering van de Flex-BV in Nederland per 1 oktober 2012 voor Curacao?

Denk wat Curacao betreft bijvoorbeeld ook aan de invoering van een integrale regeling inzake het enqueterecht per 1 januari 2012. Het is nu mogelijk om het Hof van Justitie een of meer onderzoekers te laten benoemen om onderzoek naar (vermeend) wanbeleid te laten verrichten. Dit kan bij alle in Boek 2 BW genoemde rechtspersonen. Er kunnen door het Hof voorlopige en definitieve voorzieningen worden getroffen. Een nieuwe regeling roept voor de praktijk allerlei belangrijke vragen op.
 
Ook de invoering van de trust in relatie tot de protected (segregated) cell company is een onderwerp waarvoor in de praktijk veel belangstelling bestaat. 
 
Wat zijn de gevolgen van de veranderde staatkundige verhoudingen per 10-10-10 voor bijvoorbeeld de onderwerpen (grensoverschrijdende) fusie en omzetting?
 
Deze en andere onderwerpen worden tijdens het seminar behandeld. Naast de deskundigen van Spigt Litigators en Spigt Dutch Caribbean, treden ook professor Peter van Schilfgaarde en professor Huub Willems als docent op. Beide hoogleraren hebben hun sporen in het ondernemingsrecht verdiend. 
 
Professor Van Schilfgaarde is in Curacao vooral bekend als de ontwerper van Boek 2 BW Curacao. Professor Willems was jarenlang voorzitter van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. In die hoedanigheid heeft hij in talloze enquetezaken recht gesproken.
 
Klik hier voor nadere informatie en de wijze van aanmelden.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.