UNA PAO cursus Verzekeringsrecht 10 april

WILLEMSTAD - Het verzekeringsrecht is per 1 januari 2012 ingrijpend gewijzigd. Mede daarom heeft de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UNA twee specialisten op dit gebied uit Nederland gevraagd om over dit onderwerp een keuzevak te verzorgen.

  
Begin april zullen de hoogleraren Wansink en Van Tiggele-Van der Velde aan de UNA onderwijs geven. In die periode zullen zij ook voor beroepsuitoefenaren een korte cursus verzorgen in de vorm van juridisch post-academisch onderwijs.
 
Verder wordt in samenwerking met de Curaçao and Bonaire Insurance Association (CBIA) en Unie van Assurantieconsultants Curaçao (UNAC) een studiemiddag georganiseerd voor de beroepsgroep in brede zin. De post-academische cursus wordt op 10 april 2013 onder de titel Capita Verzekeringsrecht aan de UNA verzorgd, van 18.00-21.15 uur. In deze cursus staat het nieuwe verzekeringsrecht centraal, met speciale aandacht voor onderwerpen die voor de praktijk met name van belang zijn. De cursus bestaat uit de onderdelen De algemene aansprakelijkheidsverzekering en
Bewijsrechtelijke verhoudingen in het verzekeringsrecht. De UNA is zeer verheugd deze experts uit Nederland naar het eiland te kunnen halen.
 
Prof. dr. J.H. Wansink is emeritus hoogleraar Verzekeringsrecht (Rotterdam en Leiden). Prof. dr. N. van Tiggele-Van der Velde is hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen. Beide zijn bewerkers van het deel over de Verzekeringsovereenkomst in de serie handboeken over het privaatrecht, de Asser-serie.
 
Datum: woensdag 10 april
Tijd: 18.00-21.15 uur
Locatie: UNA, zaal S1-02
Kosten: Naf 291,50 incl. O.B.
 
Aanmelding of nadere informatie per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Het verschuldigde cursusgeld kan worden overgemaakt via MCB 12422601, ten name van Universiteit van de Nederlandse Antillen, onder vermelding van "PAO Verzekeringsrecht".

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.