PAO cursus UNA 6 en 7 mei

WILLEMSTAD - De Faculteit der Rechtsgeleerdheid UNA organiseert op 6 en 7 mei een PAO-cursus: “Capita Financieel-Economisch Strafrecht” waarin het financieel-economisch strafrecht zoals geregeld in het Wetboek van Strafrecht van Curaçao centraal staat, met speciale aandacht voor onderwerpen die voor de praktijk van belang zijn.

 
De cursus bestaat uit twee sessies. Op de eerste dag, 6 mei, wordt een inleiding gegeven van dit deel van het strafrecht en de onderwerpen fraude en witwassen. Op de tweede dag, 7 mei, wordt nader ingegaan op drie onderwerpen: de strafbaarheid van rechtspersonen, corruptie en de ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor (a) dag 1 of (b) dag 1 en 2.
 
Docent: mr. dr. R.M.I. Lamp
De heer Roan Lamp is als advocaat verbonden aan De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Hij is tevens (gast)docent aan de Vrije Universiteit en de Law Firm School. De heer Lamp is voorts een van de redacteuren van het handboek Bijzonder Strafrecht (Boom Lemma 2011).
 
Datum : maandag 6 en dinsdag 7 mei 2013
Tijd : 18.00-21.15 uur
Locatie : UNA, lokaal S1-02
Voertaal : Nederlands
Kosten : 6 mei Naf 291,50 incl. O.B. 6 en 7 mei Naf 450,50 incl. O.B
 
Aanmelding of nadere informatie per e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Het verschuldigde cursusgeld kan worden overgemaakt via MCB 12422601, ten name van Universiteit van de Nederlandse Antillen, onder vermelding van "PAO Strafrecht".

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.