Feestweek UoC voor boekenliefhebbers en onderzoekers

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) viert in de week van 9 tot en met 13 maart het 65-jarig jubileum van de wetenschappelijke bibliotheek op Curaçao. Met diverse activiteiten wordt in de bibliotheek van de UoC stilgestaan bij het belang van wetenschappelijk onderzoek en de rol van de bibliotheek hierin.
 
Uiteraard heeft ook het plezier van lezen en de liefde voor boeken een plek in het programma, dat voor iedereen toegankelijk is.
 
Op 9 maart 2015 is het 65 jaar geleden dat de Stichting Wetenschappelijke Bibliotheek op Curaçao werd opgericht. Deze bibliotheek startte op Pietermaai, verhuisde later naar de Drukkerijstraat en ging in 1979 op in de bibliotheek van de nieuwe Universiteit van de Nederlandse Antillen. De collectie werd in al die jaren zeer goed gebruikt, verzorgd en aangevuld. Mede daarom heeft Curaçao tot op heden een wetenschappelijke bibliotheekcollectie van circa 90,000 banden, wat voor een kleine gemeenschap ongekend rijk en groot is. In de afgelopen jaren is daar een enorme hoeveelheid digitaal materiaal bijgekomen, zoals grote collecties wetenschappelijke e-journals. De bibliotheek verzorgt tegenwoordig niet meer alleen een collectie, maar ook workshops voor het efficiënt zoeken van online-bronnen.
 
Tijdens de gehele week is er op de begane grond een boekenmarkt, waar u voor een lage prijs prachtige boeken kunt aanschaffen. Elke dag wordt er ook een uniek ‘kijkje achter de schermen’ (ca 30 minuten) aangeboden, waarbij u zelf de bijzondere collectie in het boekendepot kunt bewonderen. 
 
Op dinsdagmiddag 10 maart vindt tussen 15.00 en 17.00 uur een ‘Tèrtulia’ plaats: in gesprek met Hilda de Windt-Ayoubi, vertaler van Khalil Gibrans beroemde boek The Prophet in het Papiaments. De auteur treedt in gesprek met de aanwezigen over het proces van vertalen én het resultaat. 
 
Interessant voor taalliefhebbers en voor (aspirant) auteurs. Op 
donderdagmiddag 12 maart vindt tussen 15.00 en 17.00 uur een 
panelgesprek plaats “Promoveren kun je leren?” Hierin kan het publiek in 
gesprek gaan met mensen die vergevorderd zijn met promotieonderzoek of onlangs gepromoveerd. Hoe pak je dat aan naast een baan, wat zijn de opties, wat zijn sleutels voor succes, hoe gebruik ik de bibliotheek? Het gesprek wordt geleid door dr. Goretti Narain. Tot slot wordt op 
vrijdagmiddag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur een workshop 
Onderzoekstools aangeboden, met handige tips en trucs voor gebruik van internet bij onderzoek. 
 
Tijdens de gehele week kunnen mensen hun geleende bibliotheekboeken – hoe oud ook - boetevrij terugbrengen. De bibliotheek is blij met alles dat terugkomt in de collectie. Registratie voor de activiteiten is niet verplicht, maar wel aanbevolen. Voor meer informatie en inschrijving, kijk op www.uoc.cw.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.