STEP Conference Curacao geslaagde eerste dag

WILLEMSTAD - Op de eerste dag van de STEP Conference waren zo'n 250 mensen aanwezig uit de financiele en juridische sector van Curacao en Latijns-Amerika, Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De tweedaagse conferentie vindt plaats in het Santa Barbara Resort in Curacao. STEP Curacao wil hiermee Curacao als midshore presenteren.

 

De Internationale Financiële Sector van Curaçao vertegenwoordigt meer dan 10% van de economie van Curaçao en biedt werkgelegenheid aan meer dan 3.000 mensen. Curaçao heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardige midshore jurisdictie, en is daarmee de eerste midshore in het Caraïbisch gebied.
 
Curaçao heeft veel ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en is bovendien strategisch gelegen ten opzichte van Zuid Amerika. Dit biedt Curacao kansen om zich verder ontwikkelen als een internationaal zakencentrum met professionele en up-to-date regelgeving en een aantrekkelijk belastingklimaat, waar bedrijven hoogwaardig personeel kunnen aannemen en hoogwaardige diensten kunnen inkopen; een zogenaamde midshore.
 
Anuschka Cova, voorzittter van CIFA, opende de conferentie vanmorgen in aanwezigheid van minister-president Ivar Asjes en een groot aantal leden van de regering. Een vol programma volgde met een groot aantal vooraanstaande sprekers en interessante onderwerpen.
 
De eerste spreker minister-president Ivar Asjes sprak over de focus op Curacao als midshore en richtte een blik op de toekomst.
 
Vervolgens sprak voormalig Minister van Financien van Nederland, Jan Kees de Jager, over de positie van Curacao binnen het Koninkrijk en de Europese Unie.
 
De Minister van Financien van Curacao Jose Jardim belichtte de toekomst voor Curacao en wat nodig is om een solide midshore jurisdictie voor Latijns-Amerika en meer te worden, waarna een panel-discussie volgde.
 
De rest van de dag werd gevuld door een groot aantal sprekers uit de financiele en fiscale sector.
 
 
Ook voor morgen, de tweede en laatste dag van de STEP Conferentie Curacao, staat er een groot aantal vooraanstaande sprekers op het programma.
Dit omvat onder andere Niall Ferguson over “Globalization and Regulation After The Financial Crisis”, "The Origins and Future of FATCA; An Inside Story" door N. Jerold Cohen, Sutherland, voormalig Chief Counsel voor de IRS en "The Big Gamble Meets The Financial Bubble" door auteur Jose N. Abbo.
 

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.