STEP Conference Curacao geslaagde eerste dag

WILLEMSTAD - Op de eerste dag van de STEP Conference waren zo'n 250 mensen aanwezig uit de financiele en juridische sector van Curacao en Latijns-Amerika, Europa, de Verenigde Staten en Canada.

De tweedaagse conferentie vindt plaats in het Santa Barbara Resort in Curacao. STEP Curacao wil hiermee Curacao als midshore presenteren.

 

De Internationale Financiële Sector van Curaçao vertegenwoordigt meer dan 10% van de economie van Curaçao en biedt werkgelegenheid aan meer dan 3.000 mensen. Curaçao heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardige midshore jurisdictie, en is daarmee de eerste midshore in het Caraïbisch gebied.
 
Curaçao heeft veel ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en is bovendien strategisch gelegen ten opzichte van Zuid Amerika. Dit biedt Curacao kansen om zich verder ontwikkelen als een internationaal zakencentrum met professionele en up-to-date regelgeving en een aantrekkelijk belastingklimaat, waar bedrijven hoogwaardig personeel kunnen aannemen en hoogwaardige diensten kunnen inkopen; een zogenaamde midshore.
 
Anuschka Cova, voorzittter van CIFA, opende de conferentie vanmorgen in aanwezigheid van minister-president Ivar Asjes en een groot aantal leden van de regering. Een vol programma volgde met een groot aantal vooraanstaande sprekers en interessante onderwerpen.
 
De eerste spreker minister-president Ivar Asjes sprak over de focus op Curacao als midshore en richtte een blik op de toekomst.
 
Vervolgens sprak voormalig Minister van Financien van Nederland, Jan Kees de Jager, over de positie van Curacao binnen het Koninkrijk en de Europese Unie.
 
De Minister van Financien van Curacao Jose Jardim belichtte de toekomst voor Curacao en wat nodig is om een solide midshore jurisdictie voor Latijns-Amerika en meer te worden, waarna een panel-discussie volgde.
 
De rest van de dag werd gevuld door een groot aantal sprekers uit de financiele en fiscale sector.
 
 
Ook voor morgen, de tweede en laatste dag van de STEP Conferentie Curacao, staat er een groot aantal vooraanstaande sprekers op het programma.
Dit omvat onder andere Niall Ferguson over “Globalization and Regulation After The Financial Crisis”, "The Origins and Future of FATCA; An Inside Story" door N. Jerold Cohen, Sutherland, voormalig Chief Counsel voor de IRS en "The Big Gamble Meets The Financial Bubble" door auteur Jose N. Abbo.
 

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.

Blokhuis naar Caribisch Nederland om preventieakkoord te ondertekenen

Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) brengt van maandag 13 mei tot en met donderdag 16 mei een bezoek aan Caribisch Nederland. Blokhuis gaat het Caribisch Sport- en Preventieakkoord voor Sint Eustatius en Bonaire ondertekenen. Ook bezoekt hij verschillende organisaties die werken aan preventie en sport.

Venezuela reopens borders with Brazil and Aruba

ORANJESTAD/CARACAS - Venezuela is reopening its borders with Brazil and the Caribbean island of Aruba, Venezuela's Economy Vice President Tareck El Aissami said on Friday.