23ste editie PAO-intensief cursussen UoC en RU

WILLEMSTAD - De Juridische Faculteit van de University of Curacao Dr. Moises Da Costa Gomez en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren dit jaar voor de 23ste keer de traditiegetrouwe PAO-intensief cursussen op Curacao.
 
De cursussen bieden een uitgelezen jaarlijkse mogelijkheid om binnen kort bestek en op hoog niveau weer helemaal bij te spijkeren en op de hoogte te raken van de nieuwste trends. De cursussen vinden plaats op de University of Curacao (Q-lokalen) van 14 t/m 18 maart 2016.
 
Topdocenten uit Nederland en Curaçao verschaffen voor praktijkjuristen een up-to-date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, ondernemingsrecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht, met veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. Prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Gerard van Solinge en prof. mr. Bruno van Ravels zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden. 
 
Hoogtepunten vermogensrecht
De docenten behandelen in deze cursus aan de hand van de meest recente  jurisprudentie een aantal belangrijke  en voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het  goederen- en verbintenissenrecht. Aan de orde komen onder meer diverse aspecten van overdracht, aansprakelijkheid, schadevergoeding  en vastgoed.
 
Actualiteiten ondernemingsrecht
Het Nederlandse ondernemingsrecht staat weer een ingrijpende wetswijziging te wachten. Het Nederlands-Caribische ondernemingsrecht wordt verder gemoderniseerd en geüniformeerd. Deze wijzigingen in de regelgeving komen uitvoerig aan de orde. Actuele uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken. Aan de orde komen onder meer de regeling van geschillen tussen aandeelhouders, uitleg van ondernemingsrechtelijke contracten, het agenderingsrecht van aandeelhouders, beloning en aansprakelijkheid van bestuurders. 
 
Masterclass Overheidsaansprakelijkheid
In deze masterclass staan de recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het  gebied van overheidsaansprakelijkheid centraal. De cursus is gericht op de Nederlandse en de Nederlands-Caribische rechtspraktijk. Aan de orde komen onder meer de aansprakelijkheid van de overheid wegens onrechtmatige besluiten, inclusief de rechtsmachtverdelingsproblemen die daarbij een rol spelen, de aansprakelijkheid wegens onrechtmatig feitelijk handelen en de pre-contractuele en contractuele aansprakelijkheid van de overheid. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de overheid wegens op zichzelf rechtmatig handelen.
 
Doelgroep
Tot de doelgroep behoren advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bank- en bedrijfsjuristen, juristen bij financiële ondernemingen en overheidsjuristen.
 
Onderdeel van alle hierboven genoemde cursussen is  het symposium “ Overheid en zorgplicht” op woensdag 16 maart 2016.
 
Informatie en/of opgave
Voor meer informatie en/of opgave: mevr. mr. Baukelien Schrantee, telefoonnummer 5690381 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.