23ste editie PAO-intensief cursussen UoC en RU

WILLEMSTAD - De Juridische Faculteit van de University of Curacao Dr. Moises Da Costa Gomez en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren dit jaar voor de 23ste keer de traditiegetrouwe PAO-intensief cursussen op Curacao.
 
De cursussen bieden een uitgelezen jaarlijkse mogelijkheid om binnen kort bestek en op hoog niveau weer helemaal bij te spijkeren en op de hoogte te raken van de nieuwste trends. De cursussen vinden plaats op de University of Curacao (Q-lokalen) van 14 t/m 18 maart 2016.
 
Topdocenten uit Nederland en Curaçao verschaffen voor praktijkjuristen een up-to-date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, ondernemingsrecht en overheidsaansprakelijkheidsrecht, met veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. Prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Gerard van Solinge en prof. mr. Bruno van Ravels zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden. 
 
Hoogtepunten vermogensrecht
De docenten behandelen in deze cursus aan de hand van de meest recente  jurisprudentie een aantal belangrijke  en voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het  goederen- en verbintenissenrecht. Aan de orde komen onder meer diverse aspecten van overdracht, aansprakelijkheid, schadevergoeding  en vastgoed.
 
Actualiteiten ondernemingsrecht
Het Nederlandse ondernemingsrecht staat weer een ingrijpende wetswijziging te wachten. Het Nederlands-Caribische ondernemingsrecht wordt verder gemoderniseerd en geüniformeerd. Deze wijzigingen in de regelgeving komen uitvoerig aan de orde. Actuele uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken. Aan de orde komen onder meer de regeling van geschillen tussen aandeelhouders, uitleg van ondernemingsrechtelijke contracten, het agenderingsrecht van aandeelhouders, beloning en aansprakelijkheid van bestuurders. 
 
Masterclass Overheidsaansprakelijkheid
In deze masterclass staan de recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op het  gebied van overheidsaansprakelijkheid centraal. De cursus is gericht op de Nederlandse en de Nederlands-Caribische rechtspraktijk. Aan de orde komen onder meer de aansprakelijkheid van de overheid wegens onrechtmatige besluiten, inclusief de rechtsmachtverdelingsproblemen die daarbij een rol spelen, de aansprakelijkheid wegens onrechtmatig feitelijk handelen en de pre-contractuele en contractuele aansprakelijkheid van de overheid. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de aansprakelijkheid van de overheid wegens op zichzelf rechtmatig handelen.
 
Doelgroep
Tot de doelgroep behoren advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bank- en bedrijfsjuristen, juristen bij financiële ondernemingen en overheidsjuristen.
 
Onderdeel van alle hierboven genoemde cursussen is  het symposium “ Overheid en zorgplicht” op woensdag 16 maart 2016.
 
Informatie en/of opgave
Voor meer informatie en/of opgave: mevr. mr. Baukelien Schrantee, telefoonnummer 5690381 of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.