24ste editie PAO-intensief cursussen UoC en RU 13 t/m 17 maart

WILLEMSTAD – De Juridische Faculteit van de University of Curacao Dr. Moises Da Costa Gomez en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren dit jaar voor de 24ste keer de traditiegetrouwe PAO-intensief cursussen.
 
De cursussen bieden een uitgelezen jaarlijkse mogelijkheid om binnen kort bestek en op hoog niveau weer helemaal bij te spijkeren en op de hoogte te raken van de nieuwste trends. De cursussen vinden plaats op de University of Curacao (Q-lokalen) van 13 t/m 17 maart 2017. 
 
Topdocenten uit Nederland en Curaçao verschaffen voor praktijkjuristen een up-to- date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht, met veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. Prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Gerard van Solinge zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden.
 
Actualiteiten vermogensrecht
De docenten behandelen in deze cursus aan de hand van de meest recente jurisprudentie een aantal belangrijke en voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het goederen- en verbintenissenrecht. Aan de orde komen onder meer diverse aspecten van volmacht, vertegenwoordiging, pand en hypotheek.
 
Actualiteiten ondernemingsrecht
Het Nederlandse ondernemingsrecht staat weer een ingrijpende wetswijziging te wachten. Het Nederlands-Caribische ondernemingsrecht wordt verder gemoderniseerd en geüniformeerd. Deze wijzigingen in de regelgeving komen uitvoerig aan de orde. Actuele uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken. Aan de orde komen onder meer tegenstrijdig belang, rechtspersonen met afgescheiden vermogens, enquêteprocedure en de Corporate Governance Code (Nederland en Curaçao).
 
Masterclass contracten maken en beoordelen
In deze masterclass wordt aandacht besteed aan diverse leerstukken betreffende contracten. De deelnemers gaan actief aan de slag met het maken en beoordelen van diverse contracten. Er zal onder meer worden gewerkt aan algemene voorwaarden, huwelijkse voorwaarden, testamenten, verrekenings- ontbindings- en exoneratieclausules en diverse soorten garanties.
 
 
Doelgroep
Advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bank- en bedrijfsjuristen, juristen bij financiële ondernemingen en overheidsjuristen. 
 
Informatie en/of opgave
Voor meer informatie en/of opgave: mevr. mr. Baukelien Schrantee, telefoonnummer 5690381
of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.