24ste editie PAO-intensief cursussen UoC en RU 13 t/m 17 maart

WILLEMSTAD – De Juridische Faculteit van de University of Curacao Dr. Moises Da Costa Gomez en het Centrum voor Postdoctoraal Onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren dit jaar voor de 24ste keer de traditiegetrouwe PAO-intensief cursussen.
 
De cursussen bieden een uitgelezen jaarlijkse mogelijkheid om binnen kort bestek en op hoog niveau weer helemaal bij te spijkeren en op de hoogte te raken van de nieuwste trends. De cursussen vinden plaats op de University of Curacao (Q-lokalen) van 13 t/m 17 maart 2017. 
 
Topdocenten uit Nederland en Curaçao verschaffen voor praktijkjuristen een up-to- date overzicht van de belangrijkste onderwerpen uit het vermogensrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht, met veel aandacht voor zowel de Nederlandse als de Nederlands-Caribische praktijk. Prof. mr. Bas Kortmann, prof. mr. Frank Kunneman, prof. mr. Gerard van Solinge zijn als hoofddocenten aan de cursussen verbonden.
 
Actualiteiten vermogensrecht
De docenten behandelen in deze cursus aan de hand van de meest recente jurisprudentie een aantal belangrijke en voor de praktijk zeer relevante onderwerpen uit het goederen- en verbintenissenrecht. Aan de orde komen onder meer diverse aspecten van volmacht, vertegenwoordiging, pand en hypotheek.
 
Actualiteiten ondernemingsrecht
Het Nederlandse ondernemingsrecht staat weer een ingrijpende wetswijziging te wachten. Het Nederlands-Caribische ondernemingsrecht wordt verder gemoderniseerd en geüniformeerd. Deze wijzigingen in de regelgeving komen uitvoerig aan de orde. Actuele uitspraken inzake het Nederlandse en het Nederlands-Caraïbische ondernemingsrecht worden in den brede besproken. Aan de orde komen onder meer tegenstrijdig belang, rechtspersonen met afgescheiden vermogens, enquêteprocedure en de Corporate Governance Code (Nederland en Curaçao).
 
Masterclass contracten maken en beoordelen
In deze masterclass wordt aandacht besteed aan diverse leerstukken betreffende contracten. De deelnemers gaan actief aan de slag met het maken en beoordelen van diverse contracten. Er zal onder meer worden gewerkt aan algemene voorwaarden, huwelijkse voorwaarden, testamenten, verrekenings- ontbindings- en exoneratieclausules en diverse soorten garanties.
 
 
Doelgroep
Advocaten, (kandidaat)notarissen, leden van de rechterlijke macht, bank- en bedrijfsjuristen, juristen bij financiële ondernemingen en overheidsjuristen. 
 
Informatie en/of opgave
Voor meer informatie en/of opgave: mevr. mr. Baukelien Schrantee, telefoonnummer 5690381
of via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.