Eerste onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring

WILLEMSTAD - Van 2 tot en met 4 mei 2017 vindt het eerste, onafhankelijk Caribisch Congres Grondgebruik en Verjaring plaats op Curaçao. 

Steeds meer overheden en andere eigenaren van grond worden geconfronteerd met illegale occupatie. Dat belemmert de ontwikkeling van die gronden en bezorgt menig jurist en bestuurder hoofdpijn inzake verjaring.

Bekijk hier een video over verjaring.

In Nederland heeft zich ondertussen een enorme stroom aan jurisprudentie over dit onderwerp gevormd, met als voorlopig hoogtepunt een spectaculaire uitspraak van de Nederlandse Hoge Raad van 24 februari 2017 (ECLI:NL:HR:2017:309).

De Nederlandse verjaringsspecialist en overheidsjurist mr.drs. Liesbeth van Leijen (foto), eigenaar van Van Leijen Overheidsrecht, organiseert al jaren in Nederland drukbezochte congressen over illegaal grondgebruik. In samenwerking met de Curaçaose juriste Dorise Ayala wordt nu ook een congres georganiseerd in het Santa Barbara Resort te Curaçao.

 

Bekijk hier het interview met Dorise Ayala.

 

 Dorise Ayala

 

Bekijk hier het voorlopige programma

 

Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u op de website van de Van Leijen Academie.

 

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.