Informatieavond Cultuur en kunst UoC goed bezocht

WILLEMSTAD – De Algemene Faculteit (AF) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) is voornemens om in augustus dit jaar te starten met de studium generale Cultuur en Kunst die bestaat uit drie cursussen.
 
De informatieavond naar aanleiding van deze studium generale op woensdag 12 april 2017 was goed bezocht.
 
De Algemene Faculteit is er in samenwerking met stakeholders uit de culturele en kunstsector in geslaagd om een interessant uitdiepingsprogramma rond cultuur en kunst aan te bieden.
 
De studium generale bestaat uit de cursussen ‘Wat is cultuur’, ‘Inleiding in de kunst’ en ‘Inleiding in methoden en technieken Cultuurstudies; kwantitatief en kwalitatief onderzoek’. Met name professionelen binnen de culturele wereld, de kunstsector en het onderwijs zullen veel baat hebben bij de studium generale. Tijdens de informatieavond vorige week waren velen uit de kunst- en cultuursector aanwezig om zich te laten informeren. Dr. Rose Mary Allen introduceerde de cursussen en vertelde over de opleiding Cultuurstudies die de AF voornemens is te starten en waar de drie cursussen onderdeel van zijn. Vervolgens gingen de docenten drs. Ieteke Witteveen, drs. Aronnette Martis, drs. Su Girigori, Minerva Lauffer en drs. Zaida Lake dieper in op de inhoud van de cursussen.
 
Het belang van Cultuur en Kunst voor een jonge natie, moet niet onderschat worden. Cultuur staat aan de basis van een samenleving of een sociale groep en is een samenhangend geheel van waardesystemen, gewoonten, kennis, opvattingen, gedragingen en tradities. Kunst is een groot onderdeel van cultuur als materiële uiting.
 
De studium generale vindt vanaf half augustus plaats en bestaat uit een pakket van 10 lessen (van 2 contacturen per les) per cursus. Na het voltooien van iedere cursus ontvangt de cursist een certificaat. Meer informatie kunt u lezen op www.uoc.cw/cultuur.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.