DCLP Top 10 Law Firms Bonaire 2014

Dutch Caribbean Legal Portal stelt jaarlijks een lijst samen van de Top 25 advocatenkantoren van de Dutch Caribbean en van de afzonderlijke eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten. De basis daarvoor is het aantal advocaten, exclusief fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals.

Heden is de DCLP Top 10 Advocatenkantoren Bonaire 2013 gepubliceerd.

Daaruit blijkt dat het grootste kantoor van de regio, VanEps Kunneman VanDoorne, ook op Bonaire groeit. Aldaar zijn inmiddels maar liefst vier advocaten voor hen werkzaam. Eerstvolgende op de lijst is het eveneens groeiende HBN Law met twee advocaten te Bonaire. Opvallend is verder dat van de zeven kantoren slechts twee alleen een vestiging te Bonaire hebben en aldus geheel solistisch opereren. 

Bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn circa 350 advocaten officieel geregistreerd. Hiervan zijn er circa 11 gevestigd op Bonaire.

 

 

 

Position

Last year

Law Firm

Number of lawyers (in Bonaire office)

Number of lawyers last year

Total number of lawyers in Dutch Caribbean

 

 

 

 

 

 

1

(1)

VanEps Kunneman VanDoorne

4

3

39

2

(3)

HBN Law

2

1

31

3

(2)

David Kock Legal

1

2

12

3

(3)

Van Dijk / SBA

1

2

12

3

(3)

Sulvaran + Peterson

1

1

9

3

(3)

mr. M. Bijkerk N.V.

1

1

1

3

(3)

Van Toll

1

1

1

 

Deze lijst is gebaseerd op informatie van de betreffende kantoren (o.a. websites en informatie van de Orde van Advocaten). Fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals zijn niet meegeteld.

7 juni 2013

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.

Gezaghebber Bonaire wordt niet vervolgd

KRALENDIJK - De gezaghebber van Bonaire, de heer E.E. Rijna, wordt door het Openbaar Ministerie niet vervolgd wegens overtreding van vergunningvoorschriften door het bedrijf Bon Recycling BV.