DCLP Top 10 Law Firms Bonaire 2014

Dutch Caribbean Legal Portal stelt jaarlijks een lijst samen van de Top 25 advocatenkantoren van de Dutch Caribbean en van de afzonderlijke eilanden Curaçao, Aruba, Bonaire en St. Maarten. De basis daarvoor is het aantal advocaten, exclusief fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals.

Heden is de DCLP Top 10 Advocatenkantoren Bonaire 2013 gepubliceerd.

Daaruit blijkt dat het grootste kantoor van de regio, VanEps Kunneman VanDoorne, ook op Bonaire groeit. Aldaar zijn inmiddels maar liefst vier advocaten voor hen werkzaam. Eerstvolgende op de lijst is het eveneens groeiende HBN Law met twee advocaten te Bonaire. Opvallend is verder dat van de zeven kantoren slechts twee alleen een vestiging te Bonaire hebben en aldus geheel solistisch opereren. 

Bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn circa 350 advocaten officieel geregistreerd. Hiervan zijn er circa 11 gevestigd op Bonaire.

 

 

 

Position

Last year

Law Firm

Number of lawyers (in Bonaire office)

Number of lawyers last year

Total number of lawyers in Dutch Caribbean

 

 

 

 

 

 

1

(1)

VanEps Kunneman VanDoorne

4

3

39

2

(3)

HBN Law

2

1

31

3

(2)

David Kock Legal

1

2

12

3

(3)

Van Dijk / SBA

1

2

12

3

(3)

Sulvaran + Peterson

1

1

9

3

(3)

mr. M. Bijkerk N.V.

1

1

1

3

(3)

Van Toll

1

1

1

 

Deze lijst is gebaseerd op informatie van de betreffende kantoren (o.a. websites en informatie van de Orde van Advocaten). Fiscalisten, notarieel medewerkers en para-legals zijn niet meegeteld.

7 juni 2013

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.