Fatum Best in Business Award

Wednesday 1 June Fatum organizes the 6th Pension & Business Day. At this event there is also a ceremony of the Best in Business Award. Companies and/or entrepreneurs can register for the Best in Business Award.

Verdient u ANG 10000,-- voor een dag werken?

--------------------------------------------------------------------------------

Bent u ondernemer? Vindt u dat u met uw bedrijf goed presteert en heeft u ook oren naar het winnen van de Fatum Best in Business Award 2011 met een geldprijs van ANG 10000,--, schrijf u dan hier in. Het inschrijfformulier is ten opzichte van vorige jaren uitgebreid. De lijst bestaat nu uit 39 gesloten vragen die in u in circa 15 minuten kunt invullen. Klik hier voor een reeds ingevulde vragenlijst. Deze kunt u gebruiken ter voorbereiding voor de online vragenlijst.

Waarom de Fatum Best in Business Award?
Ondernemers maken het verschil. Zij ontplooien nieuwe initiatieven, zij boren nieuwe markten aan en ontwikkelen deze, zij ontwikkelen nieuwe producten en concepten, zij ontwikkelen talent maar bovenal creëren ze werkgelegenheid.

Deze werkgelegenheid leidt tot een verdere stijging van ons gezamenlijke inkomen (het Bruto Nationaal Product) en dat leidt weer tot extra belastinginkomsten voor de overheid. De overheid investeert deze gelden op haar beurt weer in zaken als onderwijs, infrastructuur en gezondheidszorg. Zo creëren we op Curaçao meer welvaart en daar hebben we allemaal belang bij want meer welvaart leidt tot meer welzijn! Met andere woorden; ondernemers in het Midden –en Kleinbedrijf zijn de motor van onze economie. Reden te meer om de ondernemers in het zonnetje te zetten.

What's in it for you?
Best in Business Quick Scan

In een turbulente wereld met snelle veranderingen, uitdagende mogelijkheden maar ook onverwachte bedreigingen heeft de ondernemer behoefte aan enig houvast om de juiste richting te kunnen bepalen en het schip met bemanning op koers te houden. Met de Best in Business Quick Scan bent u in staat om uw uitgangspositie in kaart te brengen. Het zegt iets over de groeifase waarin uw bedrijf zich bevindt. Op Curaçao opereren bedrijven die continu streven om tot de besten te behoren op hun werkterrein of in hun marktsegment en dan kan zo'n positiebepaling heel erg waardevol zijn, het geeft immers aan in welke richting de ondernemer zich kan ontwikkelen. Door mee te doen, krijgt u gratis een Best in Business Quick Scan

Geldprijs van ANG 10000,--Het winnende bedrijf verdient ANG 10.000 aan contanten.

Prestige

Als winnaar van de Fatum Best in Business Award plaatst u zich in goed gezelschap. In 2008 was de winnaar 'The Coffee Factory' van Cedric en Nanda Sprock. In 2009 was 'IBIS Management' van Clark Russel de grote winnaar en in 2010 nam Robby Rodriques van 'Curaçao Road Services' de cheque met ANG 10000,-- mee naar huis. Maar de Fatum Best in Business Award biedt meer. De winnaars kunnen zich onderscheiden van de concurrentie en door internationaal opererende organisaties wordt het winnen van de Best in Business Award zelfs gezien als een keurmerk. Daarom blijven we bij Fatum verder werken aan de Best in Business Award.

Business Encouragement Award
Advies ‘The Galan Group’ ondersteunt de Fatum Best in Business Award onder meer door het in leven roepen van de ‘Business Encouragement Award’. Dit is een aanmoedigingsprijs voor een veel belovende ondernemer. De aanmoedigingsprijs bestaat uit een geldbedrag van ANG 1500 en uiteraard ook weer veel publiciteit.

Inschrijven?
Inschrijven kan HIER. De vragenlijst is opgesteld in het Engels. Indien u zich nu inschrijft voor de Fatum Best in Business Award, dan wordt uw inschrijving beoordeeld met als uitgangspunt het business excellence model zoals dat is vastgesteld door European Foundation for Quality Management (EFQM). Op basis van dit model is de Best in Business Quick Scan door ‘The Galan Group’ ontwikkeld. Deze management advies organisatie is al langer op Curaçao actief en heeft haar sporen verdiend op dit specifieke terrein. Hiermee maken we het beoordelingsproces transparant en dus inzichtelijk. De inschrijving geschiedt online door het invullen van een vragenlijst die bestaat uit 37 vragen. Het invullen van deze vragenlijst kost circa 15 minuten.

Business Excellence Model
Onder ‘Business Excellence’ wordt verstaan het systematisch gebruik van kwaliteitsmanagement beginselen en instrumenten in het ondernemen met het doel om de prestaties van de onderneming te verbeteren. Hierbij wordt gekeken naar aandacht voor de klant, aandeelhouderswaarde en procesmanagement, aandacht voor resultaat, leiderschap met lef en continuïteit in doelstellingen, management op basis van goede, actuele en betrouwbare informatie, ontwikkeling van de competenties van medewerkers, innovatie, structurele samenwerking en corporate social responsibility.

Beoordeling
De inschrijfformulieren worden aan de hand van objectieve criteria van het Business Excellende Model beoordeeld en vastgelegd in een Best in Business Quick Scan. Hieruit volgt een uitspraak over de groeifase waarin uw bedrijf zich bevindt. De acht bedrijven die zich in de hoogste groeifase bevinden gaan door naar de volgende ronde.

Deze ronde bestaat uit een interview in het live radioprogramma ‘Hoyer in Business’. Tijdens dit interview geeft de ondernemer aan waarom hij vindt dat hij met zijn bedrijf de Fatum Best in Business Award 2011 zou moeten winnen. ‘Hoyer in Business’ wordt iedere dinsdagavond live vanuit Café Restaurant ‘Mundo Bizarro’ uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Verder krijgt de ondernemer een rapport van de Best in Business Quick Scan.

De Best in Business Quick Scan en de presentatie van de ondernemer in ‘Hoyer in Busniess’ zijn de twee onderdelen op basis waarvan de Best in Business jury uiteindelijk beslist. De jury bestaat uit een vertegenwoordiger van het Innovatiecentrum, Ernst & Young, Korpodeko, Kamer van Koophandel, Fatum en The Galan Group.

De winnaar wordt woensdag 1 juni omstreeks 18.15 uur bekend gemaakt. Dit is na afloop van de Zesde Fatum Pensioen & Bedrijvendag. Dit jaar zal op veler verzoek meer aandacht worden gegeven aan het juryrapport. De uitreiking vindt plaats in het Hyatt Regency Hotel op Santa Barbara Plantation. Wij wensen u heel veel succes en hopen dat wij op deze manier samen met u een steentje kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van dit mooie Caribische eiland.

May 2011

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.