Workshop Code Corporate Governance successful

Law firm VanEps Kunneman VanDoorne and The Galan Group have given two work shops in the month of May on the Practice of the State Ordinance and the Code Corporate Governance.

Workshop Code Corporate Governance groot succes

VanEps Kunneman VanDoorne en The Galan Group hebben in de maand mei twee workshops van elk drie sessies gegeven in het Avila Beach Hotel over de Praktijk van de Landsverordening en de Code Corporate Governance. De sprekers tijdens de workshop zijn geweest; Frank Kunneman en Mayesi Hammoud van VanEps Kunneman VanDoorne, Robbert Kroon van The Galan Group, Geomaly Martes en Hans Mijnheer van SOAB en Steven Martina van Fatum.

In de eerste sessie van de workshop zijn de ‘tien geboden’ van goed bestuur behandeld, tevens is er ingegaan op de uitgangspunten, de opbouw en de beginselen van de Landsverordening en de Code en tenslotte is de taak en de functie van de adviseur Corporate Governance besproken.

In de tweede sessie is ingegaan op het opsporen en oplossen van de knelpunten in de implementatie van de Landsverordening en de Code. Daarnaast zijn de rechtspositionele vragen die door de Landsverordening en de Code worden opgeroepen beantwoord en zijn de eisen die de Code stelt aan goed bestuur en de vertaalslag naar de eigen organisatie behandeld.

Tenslotte is in sessie drie ingegaan op het opzetten van een plan van aanpak voor de implementatie van de Code. Er is besproken dat een gemakkelijk hanteerbaar ‘Handboek goed bestuur’ op basis van de Code kan worden opgesteld, de modelstatuten zijn doorgenomen, er is gedemonstreerd hoe een audit op basis van de Code kan worden ingericht. Tenslotte heeft er een paneldiscussie plaatsgevonden waarbij alle vragen aan de panelleden konden worden voorgelegd.

De workshop is onder andere gegeven aan bestuurders en toezichthouders van vennootschappen en stichtingen die onder invloed staan van de overheid. De sprekers hebben veel onduidelijkheden die er bestaan over de Code Corporate Governance weten weg te nemen. Verder is er ruimte geboden om vragen te beantwoorden en zijn er goede tips gegeven over de omgang met de Code Corporate Governance in de praktijk.

De deelnemers van de workshop gaan de verkregen informatie in de praktijk brengen. Donderdag 7 juli is een terugkomavond georganiseerd, om de vragen die tijdens deze maand zijn ontstaan te kunnen beantwoorden.

 

(Source: www.ekvandoorne.com)

6 June 2011

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.