In samenwerking ligt de kracht én de toekomst!

Heden hebben Karel Frielink (Spigthoff Advocaten en Belastingadviseurs) en Mirto F. Murray (SMS Advocaten) een exemplaar van hun boekje „Twee Curaçaose Meesters. Varia Juridica‟ aangeboden aan de Gouverneur van Curaçao, mr. F. Goedgedrag, en aan de President van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, mevrouw mr. L. Hoefdraad.

Het betreft een bundeling van opvattingen die zij in de afgelopen jaren hebben opgeschreven en deels ook uitgesproken.

Twee Curacaose Meesters bevat beschouwingen over uiteenlopende onderwerpen van het recht. Tot de Varia Juridica die aan bod komen behoren de geschiedenis en enkele aspecten van de advocatuur, de advocaat als financiële dienstverlener, corporate governance, Blackberryitis en deugdzaam leiderschap.

Karel Frielink en Mirto F. Murray zijn beiden advocaat op Curacao, maar van verschillende kantoren. Vanuit de gedachte dat het recht van iedereen en voor iedereen is, en dat opvattingen en inzichten nu eenmaal tijd- en plaatsgebonden zijn, nemen zij deel aan de discussie over het recht.
Het doel van die discussie is niet om wat oud en vertrouwd in het recht is teniet te doen, maar om het recht en de toepassing daarvan telkens ter discussie te stellen, om aldus uiteindelijk (ook) een bijdrage aan de ontwikkeling daarvan te leveren.

“In een periode van verdeeldheid willen wij laten zien dat het ook anders kan.”

1 July 2011

Zie ook de website van de uitgever Wolf Legal Publishers

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.