Cassatieblog.nl biedt snel inzicht in uitspraken Hoge Raad

De cassatiesectie van Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn is gestart met Cassatieblog.nl. Op deze site signaleren en becommentariëren de vijftien gespecialiseerde cassatieadvocaten van Pels Rijcken iedere week de nieuwe civiele uitspraken van de Hoge Raad.

Cassatieblog.nl biedt als eerste en enige weblog een snelle, toegankelijke en deskundige blik op de cassatierechtspraak.

Cassatieblog.nl geeft niet alleen informatie over de meest recente uitspraken van de Hoge Raad en de betekenis hiervan voor het civiele recht, maar volgt ook de algemene ontwikkelingen op het gebied van de cassatierechtspraak. Zoals de beoogde invoering van ‘selectie aan de poort’ in cassatie en het stellen van prejudiciële vragen aan de Hoge Raad. Daarnaast is er aandacht voor publicaties en wetsvoorstellen over materieel recht en procesrecht die van belang zijn voor de cassatiepraktijk.

De cassatieadvocaten van Pels Rijcken procederen aan het front van de rechtsontwikkeling op alle gebieden van het civiele recht en behandelen meer zaken bij de Hoge Raad dan enig ander advocatenkantoor. Zij maken Cassatieblog.nl tot dé plaats waar alle relevante nieuwe civiele rechtspraak van de Hoge Raad snel voor de praktijk inzichtelijk wordt gemaakt.

(Source: Legal Magazine Mr.)

6 september 2011

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.