Reaction Bar Association

WILLEMSTAD - The Presisent of the Curacao Bar Association, mr Karel Frielink, gives a reaction on the accusations of mr Eldon “Peppie” Sulvaran.

Reactie van de Deken van de Orde van Advocaten Curaçao, mr Karel Frielink, op de publiekelijk door mr Eldon “Peppie” Sulvaran geuite beschuldigingen:

Ik heb kennis genomen van de ernstige beschuldigingen geuit door mr Eldon “Peppie” Sulvaran aan het adres van meerdere rechters. Als een advocaat meent dat hij goede gronden heeft om aan te nemen dat er zaken niet goed zijn gegaan moeten die uiteraard worden onderzocht. Het valt te betreuren dat mr Sulvaran de publiciteit heeft gezocht. Ook voor de nu beschuldigde rechters geldt dat zij onschuldig zijn tot het tegendeel is bewezen. Door publiekelijk de aanval op het Hof van Justitie te openen ontstaat op zijn minst de indruk dat met deze kwestie ook politiek wordt bedreven. Van advocaten mag in dit soort aangelegenheden een grote mate van terughoudendheid worden verwacht.

Mr Karel Frielink

Deken Orde van Advocaten

22 maart 2012

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.