'Slinkse trucs’

WILLEMSTAD – De advocaat van Fundashon Kas Popular (FKP), Bertie Braam, heeft de rechter er gisteren van proberen te overtuigen dat Amigu di Tera (AdT) en Defensa Ambiental (DA) te snel waren met hun klachten over het ontwikkelingsplan van Wèchi.

Volgens Braam is er geen goed onderzoek gedaan naar het plan.

Het besluit van 29 maart 2012, waarbij het plan onder voorwaarden goedgekeurd wordt, moet volgens het vonnis van 24 mei 2011 vernietigd worden. Volgens Braam was dit besluit nog niet van toepassing.

“Het besluit houdt namelijk in dat de bestemming niet eerder in werking treedt nadat bepaalde onderzoeken zijn goedgekeurd door het Bestuurscollege. Het is de vraag of AdT en DA van een dergelijk besluit in beroep kunnen”, aldus Braam. Ook gooit hij het in het betoog verder op het niet-toegankelijk van de twee milieuorganisaties.

Lloyd Narrain, vertegenwoordiger van de milieuorganisaties, vertelt dat de zitting gisteren vrij formeel was. “De advocaat van de tegenpartij kwam met verhalen die niet ter zake waren. Zo hoopten ze dat de rechter die uit Nederland was gekomen niet op de hoogte was over de situatie op Curaçao. Zij probeerden de rechter wijs te maken dat Amigu di Tera niet bekend was op Curaçao en zich enkel bezighield met rechtszaken.”

Volgens Narrain is dit onzin. “Iedereen weet dat Amigu di Tera heel actief is.” De tegenpartij wilde volgens Narrain de rechter ook wijsmaken dat Amigu di Tera geen statuten had ingeleverd. “Wij hebben de statuten tijdens de eerste zitting al keurig ingeleverd. De advocaat had allerlei slinkse trucs bedacht om ons buiten de bezwaar- en beroepsprocedure te houden.”

(Versgeperst)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.