British lawyer present at murder trial Suriname

SURINAME - The British attorney at law Jeff Handmaker is in Suriname to see if the trial for the December murders is being conducted fairly.

 Dat meldt Friederycke Haijer, voorzitter van de Nederlandse zusterorganisatie van de Internationale Commissie van Juristen (ICJ).

Handmaker doet dit als onafhankelijk waarnemer van de ICJ.  Haijer zegt dat er bewust geen Nederlander als waarnemer naar Suriname is gestuurd om diens onafhankelijkheid te waarborgen. Handmaker kent wel de Nederlands taal, zodat hij de rechtszaak goed kan volgen.

Besluit
De Surinaamse krijgsraad neemt vrijdag een besluit over de voortgang van het proces rond de Decembermoorden. Het is onduidelijk hoe dat verder moet nu de Surinaamse regering en het parlement vorige maand instemden met een amnestiewet. Die houdt in dat alle betrokkenen bij de Decembermoorden vrijuit gaan.

Hoofdverdachte
In december 1982 werden vijftien vooraanstaande Surinamers vermoord door de militairen in Fort Zeelandia in Paramaribo. President Desi Bouterse is de belangrijkste verdachte die zich hiervoor bij de rechter moet verantwoorden.

(ANP)) )))

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.