Zwartepieten begonnen na faillissement Dewey & LeBoeuf

Het eergisteren aangevraagde faillissement van het internationale advocatenkantoor Dewey & LeBoeuf moet zo snel mogelijk worden afgehandeld, vindt Albert Togut, die het kantoor bij de ontmanteling begeleidt. De nasleep zal echter niet zonder slag of stoot verlopen.

Problemen met ex-partners lijken onvermijdelijk. Zij die het kantoor vroegtijdig verlieten kunnen een vordering verwachten. Een voormalig managing partner uit Londen haalt bovendien uit naar het management in Amerika.

Tijdens de eerste hoorzitting sinds de faillissementsaanvraag zei Togut dat het kantoor dichtbij een deal is die het mogelijk maakt geld terug te vorderen van enkele ex-partners. Hij gaf daarover verder geen details, behalve dat het ex-partners een significante hoeveelheid geld zou kosten. Verder benadrukte hij dat Dewey graag een snelle en ordelijke afwikkeling wil van mogelijke vorderingen tegen partners die het kantoor dit jaar massaal verlieten en daarbij hun cliënten meenamen. Die exodus deed de inkomsten verder dalen dan al het geval was, net als het vertrouwen dat het kantoor het zou overleven. Niet alleen ex-partners, maar ook de kantoren waar ze verwelkomd werden kunnen claims verwachten.
 
Onduidelijk is hoe ver de gesprekken zijn. Advocaat Mark Zauderer, die meer dan vijftig voormalig Dewey-partners bijstaat, zei tijdens de hoorzitting dat de gesprekken nog in een preliminair stadium zijn. Hij had nog helemaal niets gehoord over welke claim dan ook, en wees er verder op dat voormalig partners juist compensatie zouden eisen van het kantoor.

Ondertussen haalt voormalig managing partner Peter Sharp van Dewey Londen uit naar het management in Amerika. Dat heeft niet geluisterd naar zijn voorstel om het kantoor in Londen te redden. Hij had een team overeind willen houden, maar werd compleet genegeerd, zegt hij tegen The Lawyer. Hij reageerde daarmee op beschuldigingen dat hij zijn collega's in de steek liet om zijn eigen hachje te redden en daarmee de belofte brak om samen met het schip ten onder te gaan. Onder de overgebleven medewerkers wordt hij nu gezien als een schurk, die vlak voor zijn vertrek nog had gezworen niet te vertrekken.

(Advocatie)

Related article:

-  Dewey & LeBoeuf, New York Law Firm, Files for Bankruptcy

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.