Peterson niet langer directeur Vader Piet

ORANJESTAD — Advocate Lucy Peterson, echtgenote van AVP-fractievoorzitter Rene Herdé, is niet langer als directeur verbonden aan bedrijven van windmolenpark Vader Piet.

Haar functies zijn overgenomen door Winfried Kloes, collega-advocaat van Peterson en partner en oprichter van advocatenkantoor Kloes & Partners, waar ook Peterson als advocaat werkzaam is,

Aanleiding is een artikel dat dagblad Bon Dia vorige week plaatste, waarin werd gesuggereerd dat er een belangenverstrengeling is voor een fractielid van AVP. Herdé, die nog steeds niet in het openbaar heeft gereageerd, werd overigens niet met naam genoemd.

Henk Hutting van Vader Piet Beheer: “Ik vind het absurd geouwehoer. Er is helemaal geen sprake van belangenverstrengeling. Mevrouw Peterson heeft geen enkel economisch belang bij de directeurspositie, omdat het contract niet met haar maar met Kloes & Partners is.” Dat Peterson de vrouw is Herdé en dat de Staten toestemming moeten geven voor een tweede windmolenpark op Urirama, hoeft volgens Hutting ook geen probleem te zijn. “Sinds wanneer is een echtgenote verplicht om de mening van haar man te volgen, of andersom?”

Hutting geeft toe dat AVP een politiek belang heeft bij de bouw van een tweede windmolenpark. “Maar dat was ook voor iedereen vanaf het begin meer dan duidelijk. Wij hebben daar als bedrijf geen invloed op.” Hij stelt bovendien dat nagenoeg elke zaak of activiteit waar Peterson als advocaat mee te maken krijgt, ergens wel een politieke link heeft. “Dat kan niet anders in zo’n kleine gemeenschap. Er is geen advocaat op het eiland die geen directe of indirecte link heeft met een politieke partij.”

Volgens de wijziging in het Kamer van Koophandel-register is Kloes vanaf 25 mei managing director van Windpark Vader Piet, VOF Windpark Vader Piet Aruba en VOF Vader Piet Nederland is. Peterson vervulde in 2010 en 2011 deze functies. Bij Vader Piet Beheer, de holding die onderzoek doet naar de mogelijkheid voor een tweede windpark op Urirama, heeft Kloes - die overigens niet het bezit is van een directievergunning - geen enkele functie. Dat het advocatenkantoor een directiefunctie heeft bij drie van de vier bedrijven van Hutting komt volgens hem door wetgeving die stelt dat een ingezetene van het eiland directeur moet zijn van een ingeschreven bedrijf.
 
Kloes & Partners was al bij de aanleg van windmolenpark Vader Piet als advocatenkantoor betrokken. Kloes was ooit studiegenoot van aandeelhouder Marcel Vermolen. Maar toen ging Peterson al over het Vader Piet-dossier, aldus Hutting. “Vanwege haar kennis van het bedrijf werd zij uiteindelijk aangesteld als directeur.” Wisselen naar een ander kantoor is niet aan de orde geweest. “Wij hebben geen banden met een ander kantoor op Aruba”, aldus Hutting. Komt er een tweede windmolenpark, dan overweegt Hutting echter wel om voor de nieuwe NV een ander lokaal bedrijf te gebruiken.

Lucy Peterson is attorney at law at  Aruba based law firm Kloes & Partners. Mr. Winfried Kloes is the founder and senior partner ofKloes & Partners.

Related article:

- Lucy Peterson directeur Vader Piet

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.