James Murray op Curaçao

WILLEMSTAD – James Murray, de moordenaar van de zesjarige Darly Lai, is gisteren aangekomen op Curaçao. De man wordt tijdelijk vastgehouden in Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK), omdat de rechter wil dat hij psychisch wordt onderzocht in verband met de zaak die in september voorkomt.

De 59-jarige Murray zit een levenslange straf uit in het Korrektie Instituut Aruba (KIA), maar zou eerder kunnen vrijkomen. Door een nieuwe wetgeving op Curaçao heeft een tot levenslang veroordeelde het recht om na twintig jaar opnieuw geëvalueerd te worden. 10 mei vond de eerste zitting plaats in verband met de vervroegde vrijlating, maar de zaak werd uitgesteld.

Het hof gaf 10 mei aan niet genoeg te hebben aan het bestaande psychiatrisch verslag en wil een tweede verslag. “Het is de eerste keer dat zo een zaak voorkomt in dit gedeelte van het Koninkrijk. Het is daarom van belang dat het Gerechtshof zorgvuldig te werk gaat”, aldus het oordeel op 10 mei. Murray was niet aanwezig in de rechtszaal, omdat hij vreesde voor zijn veiligheid op Curaçao. Volgens zijn advocaat kan zijn cliënt ‘een lynchpartij van Zuid-Amerikaans kaliber’ verwachten op Curaçao.

Het verzoek van de advocaat van Murray om de volgende zitting op Aruba te houden om zijn veiligheid te waarborgen, werd echter afgewezen. Het Hof vond dat er onvoldoende bewijs is dat Murray in gevaar komt als hij op Curaçao is en dat het van belang is dat de zitting op Curaçao wordt gehouden, aangezien het misdrijf hier is gepleegd en Murray hier veroordeeld is. Hoe lang Murray nu op het eiland blijft voor het onderzoek, is niet bekend.

Related article:

- Sexual predator and murderer James Murray may be released, decision pending

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.