Daal stapt naar de rechter

WILLEMSTAD - Harold Daal, het op een zijspoor gezette diensthoofd van overheidsdienst Publieke Zaken/Kranshi, stapt naar de rechter. Dit bevestigt zijn advocaat Roy Bottse vanochtend. Volgens Bottse wil zijn cliënt dat de rechter zich uitspreekt over wat er zich sinds januari dit jaar is gebeurd met zijn situatie.

 Daal werd per 1 juni eervol ontheven van zijn functie als diensthoofd bij Kranshi. Voor de periode van drie maanden zal hij worden belast met het onderzoeken van de opleidingskloof binnen het overheidsapparaat. Hij kreeg ook de opdracht om zich afgelopen vrijdag te melden bij de afdeling Human Resources Organisatie Ontwikkeling en IT (HROOIT).

Vanochtend kon Bottse niet aangegeven of Daal zich afgelopen vrijdag wel of niet had gemeld. Wel geeft hij aan dat er contact is geweest met de betrokken persoon bij de HROOIT, maar dat zijn cliënt onder de huidige omstandigheden geestelijk niet in staat is om productief te kunnen zijn. De advocaat bevestigt dat hij en zijn cliënt inmiddels een zaak bij de rechter aanhangig hebben gemaakt, tegen de manier waarop Daal sinds januari is belet om zijn werkzaamheden als diensthoofd bij Publieke zaken uit te voeren.

(Amigoe)

Harold Daal is represented by attorney at law Roy Bottse of Curacao law firm SMS Attorneys at Law.

Related articles:

- Daal considers new lawsuit

- Judge quashes Daal's order

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.