Maritieme relatie Curacao met Suriname

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en de consul-generaal van Suriname, Delano Braam hebben met elkaar om tafel gezeten om de handelsbanden aan te trekken tussen Curaçao en Suriname. Volgens Hakim willen de twee landen een maritieme relatie creëren.

De minister gaf tijdens het gesprek aan dat de deuren van Curaçao openstaan om consumptiegoederen binnen te laten uit Suriname. “Regulier transport tussen beide landen kan een wederzijds gunstige samenwerking betekenen voor de samenleving van beide landen, wat betreft werkgelegenheid en een prijsverlaging van verse producten”, aldus Hakim.

Eén van de uitdagingen is het logistieke aspect, aangezien er op maritiem gebied nu geen akkoord is tussen beide landen. Republiek Suriname moet volgens Hakim de mogelijkheid onderzoeken om vrachtvervoer te subsidiëren, om te kunnen concurreren in de regio en hun producten in het Caribisch Gebied aan te kunnen bieden. Ook bood onze minister aan om kennis uit te wisselen wat betreft de Vrije Zone van Curaçao, aangezien de regering van Suriname ook de intentie heeft om een eigen Vrije Zone op te zetten.

(Versgeperst)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.