CYEA award Curacao 2012

WILLEMSTAD —Timo Brouwer van Green Force Curaçao heeft gisteravond de Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) 2012 gewonnen. De oprichter van Green Force, die zich vooral inzet om afvalvervuiling te beperken, ontving een cheque van 10.000 gulden van hoofdsponsor Banco di Caribe. 

De uitreiking diende tevens als afsluiting van het evenement The Creative Young Entrepreneur Award 2012 “Empowerment by Knowledge exchange”, die afgelopen zaterdag van start ging.
 
Tientallen belangstellenden waren zaterdag bij de eerste ‘Empowerment Training Day’ voor jonge startende ondernemers in Teatro Luna Blou. Het evenement werd georganiseerd door JCI IOBA Curaçao en Banco di Caribe. Onder het motto ‘Empowerment by Knowledge Exchange’ hield een aantal sprekers een training.
Tal van onderwerpen belangrijk voor beginnende ondernemers kwamen aan bod, waaronder juridische zaken, belastingen, de rol van de Kamer van Koophandel en het gebruik van multimedia. De bedrijven die hun expertise deelden in de vorm van deze trainingen waren: Banco di Caribe, UTS, Ernst & Young, VanEps Kunneman VanDoorne, de Kamer van Koophandel, Bureau for Intellectual Property (BIP) en Stimul-IT.
 
Dezelfde organisaties hebben ook de Creative Young Entrepreneur Award (CYEA) uitgereikt aan de meest creatieve jonge ondernemer van het jaar. “Curaçao heeft op het gebied van ondernemerschap veel te bieden. Om deze reden is de CYEA dit jaar gericht op het versterken van jonge ondernemers en het stimuleren van samenwerking tussen ondernemers op Curaçao”, aldus JCI IOBA. “Er is veel kennis op Curaçao, maar mensen moeten nog meer met elkaar communiceren.” De reacties op het trainingsevenement waren volgens de organisatie positief. 


 
Namens VanEps Kunneman VanDoorne gaf advocaat Sueena Francisco een presentatie over de rechtsvormen waarin een (startende) ondernemer zijn of haar onderneming kan structureren. 
 
Source: Amigoe 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.