Mexicanen hebben ruim 393 miljoen aandelen KPN in bezit

Ondanks een hevig tegenspartelend KPN, heeft het Mexicaanse bedrijf América Móvil toch haar zin gekregen om het belang dat ze hebben in het Nederlandse telecomconcern KPN uit te breiden tot bijna 28%. 

América Móvil heeft nu een belang van 27,7 procent in KPN verworven, zo maakten de Mexicanen bekend. Zij hebben nu ruim 393 miljoen aandelen KPN in hun bezit. 


 
Op 8 mei van dit jaar werd bekend dat multimiljardiar Carlos Slim, eigenaar van het Mexicaanse bedrijf América Móvil, een groot belang in KPN wilde nemen. América Móvil had op dat moment al 4,8 procent van de aandelen KPN in bezit.
 
América Móvil krijgt juridisch advies van advocatenkantoor Clifford Chance. Hans Beerlage leidt het team dat met de zaak bezig is. Deutsche Bank voorziet de Mexicanen van financieel advies. América Móvil, bracht begin mei een partieel bod van € 8 per aandeel uit op maximaal 27,7% van de aandelen in KPN. De Mexicanen hielden het bod bewust onder de 30%, omdat het anders een bod moest doen op het hele KPN-concern. 
 
KPN krijgt juridisch advies van Allen & Overy. Partner Jan Louis Burggraaf heeft de leiding over het team van het advocatenkantoor. De Amerikaanse Zakenbanken Goldman Sachs en JP Morgan geven KPN juridisch advies, net als ABN AMRO. Hugo Peek is de dealcaptain van ABN AMRO.
Houders van aandelen konden hun stukken aanbieden tot 27 juni om 17:30 uur. KPN raadde dat echter af, omdat de directie van het telecomconcern het bod wat laag vond. Desalniettemin bleek na afloop van de biedingsperiode dat aandeelhouders rijen dik stonden om hun stukken in te leveren. Maar liefst 40% van alle stukken werd aangeboden. En dat terwijl de Mexicanen onderhands al 24,91% van de aandelen in KPN hadden aangeschaft. Het maximum aantal aandelen dat kan worden aanvaard door de bieder onder het bod, is dan ook 40 miljoen aandelen. Dit staat gelijk aan ongeveer 2,82% van alle uitgegeven en uitstaande aandelen in KPN.
 
Source: overfusies.nl
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.