Nederland voorop in wereldwijd netwerk van rechtenfaculteiten

Hoewel rechtenstudies van oudsher vooral zijn gericht op nationaal recht, zorgt de immer groeiende globalisering voor grensoverschrijdende (juridische) vragen. 

Om op het gebied van onderzoek en onderwijs internationaal samen te werken, hebben zeventien rechtenfaculteiten uit de hele wereld vorige week de Law Schools Global League opgericht. Het initiatief kwam van de Tilburg Law School en de Braziliaanse universiteit GV Direito Sao Paolo.
 
De Law Schools Global League is het eerste formele wereldwijde netwerk van universitaire rechtenfaculteiten die door multilaterale samenwerking grensoverschrijdende vragen meer gestructureerd dan voorheen willen oppakken. De samenwerking draagt volgens Tilburg Law School bij aan het opleiden van juristen die in de hele wereld inzetbaar zijn. Het sluit bovendien aan bij de bachelor Global Law die in september 2013 in Tilburg van start gaat.
Decaan Randall Lesaffer zal het eerste jaar van de Law Schools Global League, samen met Oscar Vilhena Vieira van GV Direito Sao Paulo, gaan voorzitten. De zeventien andere betrokkenen zijn universiteiten in verschillende Europese landen (Duitsland, Portugal, Spanje, Frankrijk) maar ook in onder andere Israël, Rusland, Zuid-Afrika, China en Australië.
 
Source: rechtenstudie.nl

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.