Netwerk Gratis Inloopspreekuur

THE NETHERLANDS - Het Landelijk Netwerk Gratis Inloopspreekuur Advocaten (www.inloopspreekuuradvocaat.nl) heeft op dit moment 50 aangesloten advocatenkantoren en blijft nog steeds groeien.

Er heeft zich zelfs een advocatenkantoor op Curaçao aangesloten. Dit kantoor kon al direct zaken doen met een advocatenkantoor uit het netwerk. Het netwerk kreeg reeds eind vorig jaar aandacht in de nieuwsbrief van Advocatie en in april ook in het Advocatenblad.

Het heeft initiatiefneemster en advocaat Valérie Vallenduuk en haar team het meest verbaasd dat niet alleen de kantoren zich bleven aanmelden, maar ook dat de rechtzoekenden die zich aanmeldden voor de inloopspreekuren groeiden van 2 aanmeldingen per week naar 10 tot 15 aanmeldingen per dag! Daarbij was een groei zichtbaar op de website met thans ruim 3000 bezoekers per maand.
 
Deelnemende advocatenkantoren zijn over het algemeen laaiend enthousiast. "Daar doen we het immers voor!," aldus Vallenduuk. Enkele reacties van deelnemende kantoren zijn: "Wij krijgen idd veel aanmeldingen en daar komen ook concrete zaken uit, dus dat is mooi. Wat ons hier betreft loopt het prima. Complimenten naar u en de organisatie." En "Ik ben verrast door de snelheid waarmee al een eerste aanmelding binnen is gekomen." En "Had hier gisteren trouwens een man tijdens het spreekuur die via jouw site kwam. Mooi!" En "Er zijn inderdaad veel aanmeldingen binnengekomen!"
 
Wat maakt het initiatief nu zo'n succes? "Wij denken dat het komt omdat advocatenkantoren zich samen verenigen op één platform in plaats van dat zij met elkaar concurreren op zoekmachines, zoals Google. Bovendien is de bijdrage per maand betaalbaar. Commerciële partijen vragen vaak een veel hoger bedrag voor deelname aan een online netwerk," zegt Vallenduuk met een lach.
 
Wat voor soort mensen komen er nu op zo'n spreekuur? "Opvallend is dat naast rechtzoekenden die voor een toevoeging in aanmerking komen, ook veel vermogende particulieren zich aanmelden voor de spreekuren. Gedacht moet worden aan grote erfkwesties, echtscheidingen van vermogende echtlieden, maar ook arbeidszaken.
 
Het netwerk is inmiddels groter dan het Juridisch Loket die wordt gesubsidieerd door de overheid. Bij sommige kantoren kan een rechtzoekende die voor een toevoeging in aanmerking komt 50 euro korting krijgen zonder eerst een verwijzing bij het Juridisch Loket te halen. "De Raad voor Rechtsbijstand waarschuwde voor de korting van ons netwerk in haar eigen nieuwsbrief. Dat vond ik eigenlijk wel erg grappig. Uiteraard is het zo dat niet elke zaak toevoegingswaardig is, maar dat kan een advocaat zelf ook wel inschatten en daarvoor hoeft een rechtzoekende echt niet eerst naar het Juridisch Loket. Wel is het zo dat als er in een half jaar meerdere rechtszaken te verwachten zijn dat het wel verstandig is om eerst langs het JL te gaan, omdat je cliënt anders geen anticumulatiekorting krijgt."
 
In navolging van het succes van www.inloopspreekuuradvocaat.nl is inmiddels www.advocatenspreekuurmkb.nl van start gegaan. Daar loopt het nog niet zo'n storm als bij de particuliere site. Maar als er dan een aanmelding komt is deze meestal van grote waarde. Bovendien zijn er voor beide sites nog allerlei plannen die deelname voor de kantoren nog aantrekkelijker zal maken.
 
Source: Advocatie.nl

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.