Illegale gokoperaties

WILLEMSTAD — Een bende, die zich in Texas bezig hield met illegaal gokken via het internet, werkte met offshore websites en tollfree telefoonnummers die geregistreerd waren op Curaçao. In een jaar tijd zou er 1 miljard dollar aan inkomsten zijn geboekt, dat meldde de website NBC, afdeling Texas.

Volgens de Amerikaanse belastingdienst IRS kwamen er via de tolvrije nummers wel 35.000 telefoontjes per maand binnen bij de gokoperators. De IRS spreekt over mogelijk een van de grootste operaties op dit gebied. Gokken via internet is in de VS verboden. In maart 2011 werden invallen gedaan in huizen en bedrijven, en werden grote hoeveelheden cashgeld, luxe auto’s, dure juwelen, zeldzame munten en sportmemorabilia in beslag genomen. Justitie verdenkt de groep in Texas ervan dat ze met de aankoop van deze spullen geld hebben witgewassen. De groep bestond uit 22 personen, die hun basis hadden in de omgeving van Dallas/ Fort Worth. De illegale gokoperaties hebben volgens de autoriteiten plaatsgevonden tussen september 2009 en september 2010.
 
Van de 1 miljard dollar aan inkomsten die werd gegenereerd, heeft de bende mogelijk 50 miljoen aan winst geboekt. De officiële aanklachten van het Amerikaanse Openbaar Ministerie worden binnenkort verwacht. Aanklagers zeggen dat de illegale gokoperaties mogelijk al in 2002 begonnen.
 
Caribische connectie

De toll-free telefoonnummers werden geleased bij een telecombedrijf op Curaçao. Ook de 25 websites waren op het eiland geregistreerd als internetgokbedrijven (sportsbetting). Een van de spelers in de groep zou een 71-jarige man uit Dallas zijn die als agent fungeerde. Hij sluisde miljoenen dollars aan inkomsten naar een bankrekening in deze stad en voorzag gokkers van een inlogcode en wachtwoorden. Hij werkte samen met mensen op Curaçao en hield hiervan gedetailleerde verslagen bij.
 
Niets werd volgens de advocaat van de agent verborgen gehouden. De raadsman betwijfelt ook het genoemde bedrag van een miljard dollar. De advocaten van de personen bij wie invallen werden gedaan eisen nu de in beslag genomen bezittingen terug.
Hun cliënten verkeerde in de veronderstelling dat de gokoperaties legaal waren. Veel investeerders in de gokoperaties hebben een goede reputatie, zeggen hun advocaten. Een advocaat reisde persoonlijk af naar Curaçao om het complex van waaruit het internetgokken plaatsvond te bekijken.
 
Na de invallen van de IRS sloot dit sportsbetting-bedrijf haar deuren op Curaçao. Maar de agent in Dallas zette zijn activiteiten daarna gewoon voort via websites in Costa Rica. In januari van dit jaar nam de IRS meer geld in beslag en legde ook beslag op grond. De website die de agent in Dallas zou gebruiken, DMNonthenet. com, is nog steeds in de lucht.
 
Volgens de advocaat van de agent heeft zijn client hier niets meer mee te maken omdat hij de site eind vorig jaar al heeft verkocht.
 
Source: Knipselkrant Curacao kkc.net / Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.