Taxichauffeurs slepen luchthavenautoriteit voor rechter

ORANJESTAD - Meer dan de helft van de taxichauffeurs, vertegenwoordigd door vakbond STA, wil geen onderhoudsvergoeding aan de luchthaven betalen. Om ervoor te zorgen dat luchthavenautoriteit AAA deze vergoeding niet kan afdwingen, stapt de vakbond binnenkort naar de rechter voor een kort geding, aldus vakbondleider Diego de Cuba.

De luchthaven wil per 1 september het jaarlijkse bedrag van 115 florin van de taxichauffeurs. Dit geld komt volgens AAA ten goede aan faciliteiten speciaal voor de taxi’s. Het gaat om een kantoorgebouw voor de chauffeurs voorzien van monitoren met vluchtinformatie en plek voor de chauffeurs om zich op te frissen en te recreëren.

Transport-minister Otmar Oduber (AVP) benadrukt dat het bedrag dat van de chauffeurs wordt gevraagd, niet eens de kosten dekt voor het onderhoud van de nieuwe taxifaciliteiten op de luchthaven. Hij begrijpt dan ook niet waarom de chauffeurs hier nog niet eens een tientje per maand voor over hebben. Volgens vakbondsleider De Cuba draait het echter niet om geld, maar om het principe. “Het gevaar bestaat dat dit een precedent schept. Straks gaan de hotels een geldbedrag vragen wanneer we toeristen op hun terrein ophalen.” Dat is waar de taxichauffeurs volgens De Cuba bang voor zijn. “ Heeft AAA het recht om geld te vragen aan taxichauffeurs, voor het vervoer van passagiers van en naar de luchthaven. Dat is de vraag waar de vakbond en de taxichauffeurs van de rechter antwoord op willen. “Het is al vier jaar gaande”, vertelt de vakbondsleider. “We willen nu eindelijk een uitspraak van de rechter.”

Naast de angst voor andere plekken die geld gaan vragen aan taxichauffeurs, vindt De Cuba het onderhoudstarief van de luchthaven niet fair. “Wat als ik als taxichauffeur geen gebruik wil maken van die faciliteiten? Ik wil gewoon toeristen ophalen. Dan moet ik alsnog het bedrag betalen.”

(Amigoe)
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.