Akshon Sivil wil duidelijkheid MOT-meldingen Schotte

WILLEMSTAD – Stichting Frente Sivil, sinds vorige week omgedoopt tot Akshon Sivil, wil meer weten van de 50 MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties)-meldingen van betalingen van 800.000 gulden aan Gerrit Schotte toen hij nog gedeputeerde was. De stichting heeft een brief gestuurd aan procureur-generaal Dick Piar.

De redactie van Versgeperst.com ontving tot drie keer toe transactiegegevens van Schotte, onder andere uit de periode 2008-2010, toen hij nog gedeputeerde was.

Strafrechtelijk onderzoek
 De regering heeft naar aanleiding van het eerder uitlekken van deze MOT-meldingen afgelopen maart een officieel persbericht uitgegeven. Daarin is gesteld dat het Openbaar Ministerie (OM) de MOT-meldingen heeft onderzocht en concludeerde dat er geen reden was voor strafrechtelijk onderzoek. Maar Akshon Sivil zegt van verschillende bronnen vernomen te hebben dat het OM de meldingen niet onderzocht heeft.

Tien dagen
 “Verschillende media hebben in een eerder stadium aan de procureur-generaal gevraagd of het OM de MOT-meldingen terzake Schotte inderdaad onderzocht heeft. Tot op vandaag heeft hij niet op deze vragen geantwoord”, aldus de stichting. Akshon Sivil verzoekt in de brief Piar om binnen tien dagen op ‘de simpele vragen’ een antwoord te geven. Anders zal de stichting na tien dagen een klacht indienen bij de ombudsman.

Vonnissen
 In de brief wordt ook ingegaan op het verloop van de carrière van Schotte vóórdat hij de politiek inging en op een aantal vonnissen tegen hem. “Gezien de aard en omvang van de stortingen, in samenhang met de voormalige zakelijke activiteiten van Schotte en in het licht van de inhoud van de uitgelekte memo van de Veiligheidsdienst betwijfelen wij of de stortingen wel een legitieme oorzaak hebben”, aldus Ruben Suriel, woordvoerder van Akshon Sivil.

Aangifte
 Indien het Openbaar Ministerie de MOT-meldingen niet onderzocht heeft zal de stichting aangifte doen tegen Schotte. Een kopie van de brief is door Akshon Sivil ook naar Stichting Bureau Belastingaccountantskantoor gestuurd. Daarnaast heeft de stichting een reeks aan nieuwe plannen gemaakt voor meerdere acties en demonstraties. Aanstaande donderdag zal de stichting bij het SSK-gebouw van 17.00 tot 18.30 uur aan iedereen die geïntereseerd is hun plannen bekendmaken.

(Source: Versgeperst)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.