Constancia informeert volk over hervormingen ziektekostenverzekering

WILLEMSTAD – Minister van Gezondheid, Jacinta Scoop- Constancia houdt aanstaande maandag informatieve sessies over de Basisverzekering, genaamd ‘InformáMi’. Dat zei de minister gisteren tijdens een persconferentie. “Verandering gaat altijd gepaard met weerstand, maar het is wel nodig”, aldus de minister.

De minister geeft waarschijnlijk de informatieve sessies als reactie op de honderden gepensioneerden die afgelopen dinsdag een informatiebijeenkomst van de Plataforma di Asosashon di Penshonadonan bijwoonden. Tijdens de bijeenkomst werden de gepensioneerden geïnformeerd over de Basis Ziektekostenverzekering.

“In de afgelopen maanden is de gemeenschap geïnformeerd over de verschillende hervormingen die op stapel waren. Nu wordt gestart met de informatiesessies over de verschillende trajecten en wordt de gemeenschap in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen”, aldus de minister. De komende sessies zijn bestemd voor het geven van informatie over de Basis Ziektekostenverzekering. Vergelijkbare sessies zullen volgen over andere wijzigingen in de gezondheidszorg zoals medicijnen en het nieuwe ziekenhuis.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.