Kabinet Curaçao definitief gevallen

WILLEMSTAD - Premier Gerrit Schotte gaat vandaag het ontslag van zijn kabinet indienen. Dat kondigde hij aan in de nacht van donderdag op vrijdag, na afloop van de vergadering van de partijraad van zijn Movemento Futuro Korsou (MFK).

Die partijraad was met spoed bij elkaar geroepen om dissident Dean Rozier tot ander inzicht te brengen. De MFK-fractieleider had eerder deze week het vertrouwen in de regering opgezegd. Hij wilde enkel nog steun verlenen aan een zakenkabinet dat verkiezingen in het vooruitzicht zou stellen en hij wilde vooral niets meer te maken hebben met coalitiepartner Pueblo Soberano (PS).

De regerende coalitie verloor zo definitief de meerderheid in de Staten. Vorige week had immers ook Eugene Cleopa van coalitiepartner MAN zijn steun aan het kabinet al opgezegd. Hij wilde ook niet meer met PS in zee.

Schotte zei dat het er na een eerder gesprek met Rozier op leek dat die zijn zetel zou teruggeven aan de partij. Daar was donderdagavond geen sprake meer van. Het kwam Rozier op bittere en emotionele verwijten te staan van partijleden.

Rozier had de partijraad al eerder verlaten toen het duidelijk was dat hij zijn partijgenoten niet van zijn standpunt kon overtuigen. Hij gaf aan nu alleen door te gaan en de dialoog te willen met iedereen "die er samen voor wil zorgen dat de rust en de sereniteit weer terugkeren in ons land.'
 
Na afloop van de bewogen partijraad zei Schotte later op de dag nog te willen vergaderen met zijn voltallige ministersploeg en te bekijken 'wat er nu te doen staat volgens artikel 53 van de staatsregeling'.  Dat artikel voorziet in nieuwe verkiezingen.

Op 19 oktober zijn er nieuwe verkiezingen in Curaçao.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.