Kabinet Curaçao definitief gevallen

WILLEMSTAD - Premier Gerrit Schotte gaat vandaag het ontslag van zijn kabinet indienen. Dat kondigde hij aan in de nacht van donderdag op vrijdag, na afloop van de vergadering van de partijraad van zijn Movemento Futuro Korsou (MFK).

Die partijraad was met spoed bij elkaar geroepen om dissident Dean Rozier tot ander inzicht te brengen. De MFK-fractieleider had eerder deze week het vertrouwen in de regering opgezegd. Hij wilde enkel nog steun verlenen aan een zakenkabinet dat verkiezingen in het vooruitzicht zou stellen en hij wilde vooral niets meer te maken hebben met coalitiepartner Pueblo Soberano (PS).

De regerende coalitie verloor zo definitief de meerderheid in de Staten. Vorige week had immers ook Eugene Cleopa van coalitiepartner MAN zijn steun aan het kabinet al opgezegd. Hij wilde ook niet meer met PS in zee.

Schotte zei dat het er na een eerder gesprek met Rozier op leek dat die zijn zetel zou teruggeven aan de partij. Daar was donderdagavond geen sprake meer van. Het kwam Rozier op bittere en emotionele verwijten te staan van partijleden.

Rozier had de partijraad al eerder verlaten toen het duidelijk was dat hij zijn partijgenoten niet van zijn standpunt kon overtuigen. Hij gaf aan nu alleen door te gaan en de dialoog te willen met iedereen "die er samen voor wil zorgen dat de rust en de sereniteit weer terugkeren in ons land.'
 
Na afloop van de bewogen partijraad zei Schotte later op de dag nog te willen vergaderen met zijn voltallige ministersploeg en te bekijken 'wat er nu te doen staat volgens artikel 53 van de staatsregeling'.  Dat artikel voorziet in nieuwe verkiezingen.

Op 19 oktober zijn er nieuwe verkiezingen in Curaçao.

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.