Beroep tegen aanwijzing ingediend

WILLEMSTAD – Het beroep tegen de aanwijzing is officieel ingediend, dat bevestigt demissionair gevolmachtigd minister Sheldry Osepa tegenover Radio Hoyer 2.

Curaçao kreeg op 13 juli een aanwijzing van Nederland, nadat het College Financieel Toezicht (Cft) dit had geadviseerd aan Nederland.

Curaçao wordt sinds de aanwijzing maandelijks gecontroleerd door het Cft en de regering mag als gevolg ook geen nieuwe leningen afsluiten. Het kabinet heeft tot 1 september om de begroting op orde te krijgen.

Demissionair premier Gerrit Schotte gaf kort na de aanwijzing gelijk aan in hoger beroep te gaan. Volgens Schotte is de regering bezig met zestien hervormingen en is al 30 miljoen gulden bezuinigd. Het tekort zou bovendien geen 160 miljoen, maar 85 miljoen gulden bedragen. “De aanwijzing verandert voor ons niks. We zijn dit al aan het doen, dit was niet nodig”, aldus Schotte.

Het beroep is een soort bestuursrechtelijke procedure, waarin een onafhankelijk orgaan zich uitspreekt over het handelen van de overheid. Dat het nu pas wordt ingediend, ruim een maand na de aanwijzing zelf, komt volgens Osepa omdat het voor iedereen nieuw is en hebben sommige juridische procedures meer tijd en aandacht nodig.Volgens de gevolmachtigd minister is het niet een kwestie van het redden van een imago, maar moeten alle wegen bewandeld worden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.