Nederlandse verzekeraar wil Jellinek Retreat Curacao niet vergoeden

Afkicken in een luxe resort, zoals Jellinek Retreat Curacao, is niet nodig en veel te duur. Dat zegt directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW. Volgens de Nederlandse wet moet de verzekeraar betalen, omdat de patiënt anders wordt beperkt in zijn keuzevrijheid. DSW wil dat veranderen.

In de verslavingszorg staan de sluizen open, zegt Oomen. "Door de nieuwe klinieken en de nieuwe vormen is het enorm duur geworden." Daarnaast heeft hij vragen bij de kwaliteit, omdat de nieuwe instellingen iedereen opnemen: "Voor vier of zeven weken tegen hele hoge prijzen." In het verleden was de verslavingszorg juist vooral ambulant, dus zonder opname in een kliniek.
 
Per patiënt kost een behandeling in een kliniek meer dan 100.000 euro per jaar, zegt Oomen. "Succes is allerminst verzekerd." De directeur hekelt de ontwikkeling dat steeds meer klinieken worden opgezet door ex-verslaafden: "Kennelijk denkt men dat ervaringsdeskundigen beter helpen dan gekwalificeerd personeel." De controle op de kwaliteit door de autoriteiten schiet volgens hem tekort.
 
Ook Jellinek is niet goed bezig, vindt Oomen. Want voor de instelling op Curaçao is een aparte BV opgericht, die net als de zogenoemde 'cowboys' uit is op zoveel mogelijk winst. DSW gaat de rekeningen van Jellinek Retreat niet betalen: "Voor gevestigde partijen is zo'n constructie niet toegestaan." Het heeft geen pas om gewone premiebetalers te laten meebetalen aan dure behandelingen, die alleen bereikbaar zijn voor mensen die een ticket naar Curaçao kunnen betalen, aldus Oomen.

(RNW)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.